Pejo Gašparević
Typography

hrvatska djeca komunizmaKnjiga „Hrvatska u raljama djece komunizma“ u kojoj autor Tihomir Dujmović iscrpno analizira aktualnu situaciju u Hrvatskoj, promovirana je u Splitu. Dujmović je najavio kako će uslijediti promocija njegove knjige diljem Hrvatske,

te u Bosni i Hercegovini ali i u dijaspori pošto je dobio pozive čak i iz prekooceanskih zemalja za gostovanje.

Piše: Pejo Gašparević

„Protekle četiri godine vlast u Hrvatskoj pokazuje da djeca komunizma uistinu nisu sposobna upravljati hrvatskom državom jer im to ne dopušta svjetonazor a nemaju niti emocija za Hrvatsku“, istaknuo je autor Dujmović. Po njegovim riječima bivši komunisti i njihova djeca uvukli su se u sve pore hrvatskog društva i nema segmenta kojeg oni nisu preuzeli te sada poptusnu vlast drže djeca komunizma.
„Pokažite mi jednog tajkuna, pokažite mi jednog direktora, jednu instituciju i jednog glavnog urednika u medijima koji ne stiže iz redova komunista ili njihove djece“, naglasio je Dujmović..
Istaknuo je kako Hrvatska vapi za promjenama jer cjelolupna energije „svih osim djece komunizma stoji blokirana“.
Splitska promocija knjige „Hrvatska u raljama djece komnizma“ upriličena je u prepunom samostanu svetoga Dominika pred oko 600 nazočnih. Takvo zanimanje za knjigu Dujmović tumači riječima kako ona ima svoju publiku. Naime za promociju knjige prvobitno je bila planirana galerija fra Vinka Draganja u koju može stati oko 150 posjetitelja li je višestruko veći broj onih koji su došli na promociju prinudio organizatore da se presele u samostan svetog Dominika.
Andrija Hebrang je istaknuo kako je poruka ove knjige da je 2014. godina jednako važna za sudbinu Hrvatske kao što je to bila i 1990. godina.
„Dujmović ovom knjigom postavlja ključno pitanje: gdje se izgubila ponosna i prosperitetna Hrvatska? On istodobno nudi i odgovor: Hrvatska je nestala u raljama djece komunizma“, rekao je Hebrang.
Antun Vrdoljak je mataforički istaknuo kako u Hrvatskoj „nema temeljnog tona A“ te je ova Dujmovićeva knjiga nadomjestak za taj nedostatak.
„Mi se moramo uštimati i svirati istu glazbu jer je to nužno za opstojnost Hrvatske i hrvatskog naroda“, kazao je Vrdoljak.
Promociju ove Dujmovićeev knjige predvodio je dopredsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Splita Petar Škorić.

Pejo Gašparević
28. listopada 2014.