Zadnjih dana širom Posavine organiziraju se masovno svadbe, krstitke i obiteljska i seoska okupljanja.

U Županiji Posavskoj na temelju zaprimljenih aplikacija (500 zahtjeva) po Javnim pozivima za obnovu i rekonstrukciju devastiranih objekata i infrastrukture, Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, Županijski ured za raseljene i općine Županije Posavske, sudjelovali su u odabiru 92 korisnika za obnovu, rekonstrukciju i stambeno zbrinjavanje u Županiji Posavskoj.

Na adresu uredništva portala pristigao je dopis o proslavi blagdana svetog Nikole u organizaiji Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača HDZ BiH Tuzla, i tom zgodom će biti uručeni prigodni paketići za najmlađe. Najavu ovoga programa vam prenosimu u cijelosti.

U sklopu regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja, koji financira Razvojna banka Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine, koji je stupio na snagu Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine o ratifikaciji (“Službeni glasnik BiH Međunarodni ugovori”, broj: 4/14), iz multidonatorskog fonda sa prevlađujućim učešćem IPA sredstava koje osigurava Evropska unija, financira se Sprovođenje višegodišnjeg Državnog projekta stambenog zbrinjavanja (DPSZ)

“To je apsolutno neprihvatljivo i neizvedivo”, kazao je Dodik lokalnim medijima komentirajući Jerkovićevu izjavu kako bi Hrvati koji žive u RS morali dobiti pravo živjeti u novoj federalnoj jedinici u kojoj će biti većina hrvatskog naroda u BiH.

Pozivamo Vas da medijski zabilježite polazak sudionika  „Kolona sjećanja Tuzla-Vukovar“  kojom će se odati počast ubijenim Vukovarcima. Polazak kolone na put dug 130 kilometara kojeg će sudionici preći pješice planiran je za utorak, 15.11.2016. godine u 7 sati ispred spomen obilježja „Park mira“ u Gornjoj Obodnici.

Da je Hrvatska Vlada Posavljanima dala ono što je dao grad Zagreb, Posavina bi danas izgledala sasvim drugačije poručuje zagrebački gradonačelnik i veliki prijatelj Posavine gospodin Milan Bandić u izravnom Intervjuom za PTV s voditeljem Jakicom Lušom!

More Articles ...