B i H
Typography

Dopredsjednik RS-a Josip Jerković organizirao je 14.prosinca 2014.u Banja Luci tradicionalni Božićni domjenak, kojem su, između ostalih, nazočili vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i biskup Franjo Komarica te dužnosnici RS-a, predsjednik Milorad Dodik i potpredsjednik Ramiz Salkić kao i veliki broj uzvanih gostiju i svećenika s područja RS-a.

jerkovic domjenak

Jerković je u svojoj božićnoj poruci izrazio želju da vlada mir i suživot na ovim prostorima.

Te kazao kako će kao novi legitimni dopredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda radit na ostvarivanju prava Hrvata u RS, kao i svih drugih građana.

Jerković je također ukazao i na potrebu da se u RS-u radi na povratku i ostanku izbjeglih i raseljenih osoba.

Dopredsjednik RS-a Josip Jerković je zadovoljan  suradnjom s predsjednikom i drugim potpredsjednikom RS-a, a kazao je i da tu suradnju nije narušilo ni novo sjedište ureda potpredsjednika u RS-u, koji od ovog mandata više nisu u Palači Republike.

I Milorad Dodik očekuje dobru suradnju s potpredsjednikom RS-a Jerkovićem, te ističe da RS želi da za sve konstitutivne narode osigura jednak položaj.

Kada je u pitanju povratak Hrvata u RS, entitetski predsjednik je kazao da su svi koji žele da se vrate dobro došli te tvrdi da nema nijednog institucionalnog ili nekog drugog problema koji bi to onemogućio.

''Ljudi koji se vrate u RS dijele ekonomske prilike svih onih koji žive ovdje, a nema nijednog sustavnog problema za povratak'', ustvrdio je Dodik i ponovo pozvao sve one koji se žele vratiti da to i učine.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak{jathumbnail off}