brusnica patronBRUSNICA-U nedjelju 8. rujna u 2013. u župi Male Gospe, to jest Rođenja blažene djevice Marije u Brusnici proslavljen je patron te župe. Na Svetoj misi prethodilo je i polaganje vijenaca na novoizgrađeno spomen-obilježje poginulima koje se nalazi na mjesnom groblju u Brusnici.

patron zupe brusnicaPetstotinjak župljana župe Rođenja BDM Male Gospe, okupili su se u subotu, 10. rujna u Brusnici u bosanskoj Posavini da proslave patron svoje župe. Kako gradnja crkva u Brusnici još nije započeta misa je služena na oltaru ispred župnog doma.

crkva brusnicaŽupa Rođenja BDM u Brusnici u bosanskoj Posavini ove godine svoj patron, Malu Gospu, proslavlja na posebno svečan, human i raznolik način. Program u subotu 10. rujna započinje svečanim euharistijskim slavljem u 11 sati koje će predvoditi domaći župnik vlč. Marko Hrskanović.

crkva_brusnicaŽupa Brusnica kod Bos. Broda u Bosanskoj Posavini

Brusnica se nalazi u Bosansko] Posavini (sjeverna Bosna), na prometnici uz desnu obalu Save između Svilja i Bosanskoga Broda. Udaljena je oko 15 km zračnom crtom istočno od Bosanskoga Broda.