Brusnica
Typography

brusnica patronBRUSNICA-U nedjelju 8. rujna u 2013. u župi Male Gospe, to jest Rođenja blažene djevice Marije u Brusnici proslavljen je patron te župe. Na Svetoj misi prethodilo je i polaganje vijenaca na novoizgrađeno spomen-obilježje poginulima koje se nalazi na mjesnom groblju u Brusnici.

Vlč. Pavao Brajinović župnik iz župe Bosanskog Broda je svojom nadahnutom propovijedi - posvećenoji Nebeskoj i zemaljskoj MAJCI- dirnuo srca svih okupljenih vjernika i gostiju kojih je ove godine bilo više nego ranijih godina, istina tolikom broju doprinijela je i nedjelja kad se ove godine slavi svetkovina Male Gospe.  

Župa Rođenja BDM u Brusnici u bosanskoj Posavini ove godine svoj patron, Malu Gospu, proslavlja na posebno svečan, human i raznolik način.

Sam program započeo je u subotu 10. rujna svečanim euharistijskim slavljem u 11 sati koje je predvodio domaći župnik vlč. Marko Hrskanović. Tim slavljem župnik Hrskanović želi zahvaliti Bogu za svoje svećeničko zvanje, zahvaliti svojoj obitelji, rodbini i svima koji su ga pratili kroz 34 godine njegova svećeničkog života, a na poseban će način moliti za nova duhovna zvanja, napose iz svoje rodne župe u Domaljevcu.

Na zajedničkom ručku uz kulturno-zabavni program župnik je pripremio prigodnu tombolu, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za misije u Africi koje će predat djelatnicima iz misijske središnjice Papinskih misijskih djela te misionarki iz Ugande s. Bogdani, redovnici Družbe Kćeri Božje ljubavi, koja je bila nazočna na slavlju.

Ovu svetkovinu je obogatio i kulturno-umjetnički program folklornih skupina iz ovoga kraja. Na kraju misnog slavlja župnik Hrskanović se zahvalio svim svoim raseljenim župljanimašto su toga dana došli u svoj rodni kraj, da se druže, i svojim prilozima pomognu onima koji su u vekoj potrebi.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak