Domaljevac
Typography

domaljevacDOMALJEVAC - Tijekom vikenda na područje općine Domaljevac-Šamac pristigao je velik broj građana iz dijaspore radi čišćenja obiteljskih kuća. Zbog nedostatka mehanizacije, te stoga što je poljoprivrednicima, vlasnicima traktora, dana uputa da krenu u presijavanje poljoprivrednog zemljišta, dolazi do gomilanja kabastog otpada uz ulice i nemogućnosti njegova planskog zbrinjavanja.

Budući da će čišćenjem biti obuhvaćeno preko 1600 obiteljskih i 2700 pomoćnih gospodarskih objekata, uz ulice će se nagomilavati neviđene količine otpada, stoga se traži od građana, koji raspolažu prijevoznim sredstvima pogodnim za odvoz kabastog otpada, da prilikom čišćenja svojih objekata odmah i odvezu otpad na za to određene deponije.

Iz Općine Domaljevac su uputili apel za pomoć u mehanizaciji i ljudstvu koje se može angažirati na odvozu kabastog otpada iz naselja te da s kabastim otpadom- namještajem ne odlažu organski otpad (ostatke hrane, meso i sl) te da nikako ne odlažu oružje i streljivo, već o tome, bez ikakvih posljedica, obavijeste Policijsku stanicu u Domaljevcu.

O eventualnim preostalim uginulim životinjama, građani trebaju obavijestiti Veterinarsku stanicu u Domaljevcu i postupati po njihovim uputama. Istodobno sa čišćenjem stambenih, iste aktivnosti nastavljaju se na javnim i gospodarskim objektima. Do sada su očišćeni i dezinficirani objekti škole u Domaljevcu i Grebnicama, mrtvačnice u Domaljevcu, Hrvatskog doma, Skupštine Županije Posavske, Doma branitelja 104. Brigade HVO obrane i sportskog objekta u Grebnicama.

Od danas se kreće u čišćenje dječjeg vrtića, doma zdravlja, centra za skrb starih osoba, mjesnog doma u Grebnicama, sportske dvorane Grebnice i završno čišćenje objekata komunalne službe Domaljevcu. U tijeku su čišćenja proizvodnih i gospodarskih objekata u poslovnoj zoni Malo Blato u Domaljevcu, a nastavlja se i zbrinjavanje preostale količine od ukupno lagerovanih 200 tona ribe u spalionicu u Inđiji u Srbiji.
Tijekom dana općinu Domaljevac posjetit će Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko i šef Ureda OESS-a Gonzalo de Cesare.

Načelnik Željko Josić
Subota, 09.06.2014