Domaljevac
Typography

domaljevacDOMALJEVAC 09.03.2015.g.- Na poziv Udruženja građana „DON" iz Prijedora, nezaposlenim osobama ženskog spola za prijavu na obuku i praktičnu primjenu neformalnog građanskog obrazovanja za pomoć starim i nemoćnim osobama i izradi ukrasnih i upotrebnih predmeta u općini Domaljevac-Šamac, javilo se blizu 30-ak zainteresiranih žena.

Točnije, 22 su iskazale zanimanje za tuđu njegu i pomoć, a svega šest za izradu ukrasnih i upotrebnih predmeta. Nada Vlahović, iz Centra za socijalni rad Domaljevac ističe kako je očekivala veći broj prijava, te naglasila kako se ovom edukacijom i obukom ne dobiva posao, što su očekivale neke žene, već isključivo certifikat kojim će osobe lakše dobiti zaposlenje u struci.

Vlahović je istaknula kako će u srijedu 11. ožujka biti održan i sastanak sa Željkom Marićem, iz Udruge DON, koji će ženama prezentirati detalje vezane za obuku, koja bi trebala početi sredinom ovoga mjeseca za pomoć starim i nemoćnim osobama, dok bi za kućne radinosti trebala biti krajem svibnja. Na sastanak u srijedu pozvani su i predstavnici Zavoda za zapošljavanje. Podsjetimo, edukacija se odvija u okviru projekta „Čuvajmo tradiciju i pomažimo drugima", a projekt se implementira u suradnji s općinom Domaljevac-Šamac.

 

Preuzeto s radio orašje