Garevac
Typography

anita colicGIP je nedavno imao priliku razgovarati s bivšom finalisticom u izboru za Miss Teen Garevac za 2010. godinu Anitom Dragić, danas Čolić. Anita danas ima život kakav bi svaka mlada žena poželjela imati - trenutno ne radi, zdravlje je dobro služi, ima prekrasnog muža i malu princezu Laru koju, kako kaže, „ne bi dala za sva bogatstva ovoga svijeta“.

Na sve upite GIP-a Anita odgovora kratko, jasno i konkretno. Stoga vam prenosimo cijeli intervju koji smo načinili s našom ljepoticom, a koja, ne možemo ne primijetiti,  još uvijek savršeno i fantastično izgleda.

GIP - Prije svega zahvaljujemo se što odvajate Vaše slobodno vrijeme za ovaj razgovor. Molim Vas, budite ljubazni pa se predstavite našim čitateljima.

ANITA - Pozdravljam sve čitatelje i posjetitelje GIP-a. Rado ću vam se ukratko predstaviti. Zovem se Anita Čolić,rođ. Dragić. Rođena sam 04.12.1990. u Doboju (BiH).
Kćer sam Joze i Kate Dragić. Završila sam srednju frizersku školu u Đakovu, i mogu vam reći da obožavam svoj  posao – ispunjava me zadovoljstvom  uljepšavati druge, a svoju profesiju prakticiram, naravno i na sebi.

GIP -  Nakon četiri godine ponovno smo skupa. Možete li nam reći nešto o svom današnjem životu?

ANITA - Svakako. Tokom ove 4 godine koje mene, a i sve ostale moje sunatjecateljice  i ostale sudionike dijele od tog velikog događaja, promijenilo se mnogo toga. Za mene je svakako najveći događaj moja udaja za Miroslava Čolića, tako da sam danas njegova supruga  Anita Čolić. Naše poznanstvo nastalo je prije tri godine. Nije nam trebalo dugo da shvatimo obostrano da smo, kako se kaže, stvoreni jedno za drugo, pa smo se u tom osjećaju povjerenja i odlučili na bračnu zajednicu. Sljedeći veliki, a za nas oboje svakako najveći događaj, se dogodio za nepunu godinu dana, a to je rođenje naše male princeze Lare, koja je neopisivom radošću zauvijek ispunila naša srca i naš dom.

GIP - Biti majka! Koliko je to za Vas obveza, a koliko ljubav prema tom  Božjem daru?

ANITA - U pravu ste da je majčinstvo kao takvo obaveza, a ja bih dodala i odgovornost prema jednom novom živom biću koje je potpuno ovisno o svojim roditeljima. Sve što se podrazumijeva u toj ulozi majke, nije lako i iziskuje, već to i sama polako doživljavam, mnogo odricanja i žrtvovanja, ali, istovremeno, sve to nadvisuje spoznaja da je to ono najljepše što nam se moglo dogoditi i da našu Laru obožavamo i da nema tog blaga na svijetu koje bi moglo zamijeniti ljubav prema svome djetetu.

GIP - Da li se još uvijek sjećate 2010. godine i izbora najljepše djevojke u Garevcu?

ANITA - Naravno da se sjećam 2010.g i izbora Miss Teen-a. Kratko rečeno: Predivan osjećaj i jedno novo iskustvo.

GIP - Sasvim spontano i kao posljednja djevojka ste se prijavili na ovaj izbor. Je li to bio nečiji prijedlo, ili čak možda i nagovor, ili Vaša već donesena čvrsta želja da se i Vi natječete?

ANITA - Moje je mišljenje da je želja svake djevojke  da  jednom u životu nastupi na izboru za ljepotu. Tako je to bila i moja želja. Jednostavno sam se željela natjecati. Sticajem okolnosti učinilo se da je već kasno za prijavu,ali je na kraju veliku ulogu tu odigrala Marinela koja je uporno  inzistirala da se prijavim. I tako se ja prijavih i pobijedih.

GIP - Samim dolaskom među ostale kandidatkinje kakav ste dojam imali. Da li ste imali potajnu pretpostavku da bi baš Vi mogli biti garevačka finalistica za 2010. godinu?

ANITA - Iskreno, bilo je jako lijepih djevojaka i nisam ni slutila da ću uspjeti biti jednom u krugu od triju finalistica.

GIP - Nakon proglašenja najljepše djevojke i odluke žirija da ste to baš Vi, što ste u tom trenutku osjećali?

ANITA - Osjećaj nakon saznanja da sam baš ja Miss Teen Garevca 2010., bio je neopisiv, istovremeno i sreća i šok. Bila sam jako uzbuđena, i u tom trenutku nisam ni bila toliko svjesna situacije,tek sam sutradan shvatila što se zapravo dogodilo.
 
GIP - Biti missica jednog mjesta, da li je to ponos i izazov za još većim uspjesima?

ANITA - Svakako je ponos, jer sama pomisao da ste Miss jednog mjesta podiže vam samopouzdanje i imate želju ići dalje, prihvatiti izazov koji mi se postavljao nekako sam od sebe. Ipak, nakon zrelog i dugoročnijeg promišljanja, odlučila sam se za obitelj i, najiskrenije, uopće se nisam pokajala.
A spomen ostaje, tako da ću uvijek  imati u sjećanju da sam bar jednom u životu bila MISS.

GIP - Koliko je ova titula kasnije utjecala na oblikovanje Vas kao osobe, daljnjeg života i osjećaja u društvu drugog spola?

ANITA - Nikada se nisam osjećala nešto vrjednijom od drugih cura, ali taj me izbor malo promijenio između ostalog i u tome, da sam naučila cijeniti samu sebe i svoj izgled, bez obzira na izgled drugih oko mene.

GIP - Da li još uvijek  čuvate lentu zlatne boje, i da li je nekada pogledate i koliko Vam ona znači?
 
Naravno da imam lentu koja je imala posebno mjesto u mojoj sobi. Svaki dan bih ju pogledala jer mi je pogled na nju ulivao više samopouzdanja. Mnogo mi znači jer znam da sam ju zasluženo dobila, i to svojom prirodnom ljepotom.

GIP - I na kraju, recite nam, kada biste danas imali priliku da budete birani, da li biste se ponovno prijavili i natjecali na izboru najljepše osobe Garevca?

ANITA - Naravno, da Imam priliku opet bih se natjecala,a, da se malo i našalim, možda bih opet pobijedila?

GIP - Što možete poručiti mladim djevojkama koje razmišljaju da li da se prijave ili odustanu od izbora ove 2014. godine?

ANITA - Svim mladim djevojkama poručujem  da vjeruju u sebe i svoju ljepotu, i da se bez ikakvog straha prijave na izbor za Miss 2014.,jer svaka od vas ima jednake šanse za pobjedu.Bit će mi drago da možda baš jednoj od vas, kao nasljednici,  predam krunu ljepote.

GIP - Hvala Vam na ovom razgovoru koji će sigurno dobro doći mladim djevojkama koje će i ove godine doći na pozornicu Garevačkog doma. Vama i Vašoj obitelji želimo svako dobro i ostvarenje svih ciljeva i životnih uspjeha.

ANITA - Zahvaljujem se GIP-u što ste me kontaktirali nakon 4 godine, i izražavam svoju radost zbog ovog intervjua, kojeg doživljavam i kao poticaj mladim djevojkama da učine nešto lijepo za sebe i da tu ljepotu daruju Garevcu, kao i svim našim mjestima Bos. Posavine. A Vama se Mišo posebno zahvaljujem i ističem Vašu angažiranost kao voditelja i glavnog odgovornog u organizaciji ovog lijepog i značajnog događaja. To nikako nije laka stvar.  Trudite se i borite  da Izbor bude ponovno u Garevcu, a to govori mnogo o Vama. Spremni ste  dati sve od sebe za svoj narod. Vama to očito ide od ruke, i neka tako bude i nadalje.
Ako Bog da vidimo se za Ilinu kada budem predavala krunu svojoj nasljednici.
Lijep pozdrav Vašim čitateljima i svima koji na bilo koji način doprinose napretku i sjaju Garevca, želi Anita sa obitelji.
 
Razgovor vodio Mišo Perak{jathumbnail off}