Garevac
Typography

vitraj garevacGAREVAC – Danas 1 travnja 2014. godine po dogovoru sa župnikom Filipom župu Garevac je posjetila tvrtka „Stanišić“ iz Sombora koja je specijalizirana za restauriranje i izradu novih vitraja i mozaika.

Naime to su umjetnička djela koja već jedno stoljeće nastaju u Ateljeu „Stanišić“ i koji su sastavni dio arhitekture mnogih sakralnih i javnih građevina diljem zemlje pa i svijeta.

Djelatnici gore navedene tvrtke su posjetili župu Garevac kako bi uzeli mjere za izradu novog vitraja na pročelju naše crkve kojeg će za našu ljepoticu donirati jedan Garevački župljanin.
 
Dogovoren je vitraj sa slikom Sv. Ilije jer je to bila želja našeg darovatelja, a ponuda koju je napravila tvrtka „Stanišić“ nudi lijepu, vrijednu i moćnu sliku našeg zaštitnika. Dakle riječ je o priloženoj slici koju vidite ispred sebe.

Vrijednost ovog vitraja je 10.000 Eura, a radovi se trebaju završiti prija blagdana Sv. Ilije to jest Iline.

Nadajmo se najboljem jer je ovo velika umjetnička vrijednost, dizajnera, arhitekta i investitora koja će uskoro obogatiti pročelje župne crkve u Garevcu.

Za napomenuti je i to da će župa biti izložena dopunskoj novčanoj investiciji: unajmljivanja skele i dizalice, skidanje starog mozaika, čišćenje, te hrana i piće. Popratni troškovi su oko 5.000 KM.

Za ove radove GIP će od Udruge Garevačkih prijatelja i akcije „Moj korizmeni dar Garevcu“ donirati
1.500 KM.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak
Ovdje možete pogledati postavljene vitraje na katoličke crkve!