Garevac
Typography

Sablasne i pomalo nestvarne slike koje su nedavno dolazile iz Šamca zorno su svjedočile o razmjerama katastrofe koje je pričinila rijeka Bosna tijekom izlijevanja iz svog korita. Stekao sam dojam da su poplave iz ovog grada uzele ili bolje kazati odnijele i „ono malo duše“ što je u njemu bilo.

A onda, par dana kasnije, na mom (vjerojatno i Vašem) najdražem portalu objavljeno je nešto što vraća nadu, vjeru, a samim tim i „dušu“. Radi se o članaku Suze radosnice šamačkog župnika koji govori o velikom srcu onih koji su ovaj put imali sreće (čitaj Garevljana), sjetili se i sukladno trenutačnim mogućnostima pomogli svom nekadašnjem kapelanu, graditelju garevačke crkve i prvom poslijeratnom upravitelju naše Župe vlč. Josipa Janjića.

Ovaj hvale vrijedan gest predstavnika MZ Garevac dao mi je ideju, ali i obvezu, da i mi ostali, mali i obični ljudi pokušamo učiniti kako bi se pomoglo vlč. Janjiću, poglavito zbog činjenice da on objektivno nema mogućućnosti da sam sanira značajnu pričinjenu štetu, a u samom gradu vrlo je mali broj Hrvata koji mu mogu pomoći.

Uzimam telefon i nazivam svog dobrog prijatelja - pjevača Dragu Matijevića i ukratko ga upoznavam o onome što sam zamislio - humanitarnom koncertu u Garevcu. Moju ideju prihvata bez razmišljanja i sa zadovoljstvom. Iskreno, bio sam pozitivno iznenađen što sve dogovorili u par minuta, a Drago je i ovaj put dokazao svoju humanost i susretljivost.
Ne znam hoće li te subotnje večeri 19.7.2014. godine ponovno biti suza radosnica, ali sam siguran da će biti dobra zabava i noć za pamćenje!?

drago koncert

 

PRESS posavina.org{jathumbnail off}