Garevac
Typography

GAREVAC - U nedjelju12. listopada 2014. Godine u župnoj crkvi  u Garevcu, pod pučkom svetom misom u 11,00 sati naša župna zajednica proslavila je Dane zahvalnosti i plodove zemlje. Dan zahvalnosti i plodovi zemlje obilježava se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao vjernici i kao pojedinci bili podareni.

dan zahvalnosti 2014

U ime zahvalnosti Bogu za podarenu ljetinu svetu misu je predvodio župnik  vlč. Filip Brajinović koji je kazao kako se imamo na čemu  zahvaliti Bogu. Vidimo što se dešava okolo nas, a nas Bog štedi i čuva od zla. Dakle postoji i ima netko tko drži podignut prst dalje od nas i ne dozvoljava da nas se kazni. Hvala mu bezbroj puta za sve što čini za nas i ovu našu malo zajednicu!

Nakon svete  Mise vjernici su nastavili druženje uz razgledavanje onoga što su naše majke, bake, očevi i djedovi proizveli na svojim rodnim vrtovima, njivama i poljima. Imalo se doista što vidjeti. Sve ono što je bilo izloženo djelo je i rad ruku naših povratnika. S ponosom su vjernici razgledali kome pripada koji proizvod, jer je svaki za sebe imao posebno značenje.

Ovaj dan je bila izuzetna čast mnogim Garevljanima što su taj dan mogli biti u Garevcu, jer je veliki broj naših mještana došao u Garevac kako bi glasovali na Općim izborima u BiH.

U odgoju djece roditelji ih od malena uče da se zahvale na svakom daru, pa tako smo i mi vjernici danas zahvalni dragom Bogu koji nam je podario rodnu i berićetnu godinu.

Za GIP piše Mišo Perak{jathumbnail off}