Posavska vecerU sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2013. održana je Posavska večer u Mostaru na kojoj su kroz različite sadržaje predstavljeni običaji, kultura i tradicija Bosanske Posavine. Posavske večer održana je pod pokroviteljstvom Županije Posavske, Brčko Distrikta, Općina Domaljevac-Šamac, Odžak i Orašje. U ime organizatora nazočnima se obratio predsjednik Vlade Županije Posavske magistar Marijan Oršolić i izaslanica gradonačelnika

steven gPredstavnici američkog veleposlanstva u BiH predvođeni Stevenom Gillenom ( first Secretary Political Officer Embasssy of the United States of America) posjetili su Županiju Posavsku 21.03. 2012. Predsjednik Vlade ŽP mr.sc. Marijan Oršolić u sjedištu Vlade u Orašju primio je visoke goste. Na sastanku su bili i Raina Traicova, šef Ureda OESS-a Bijeljina, predstavnici tri općine ŽP i Civilne zaštite ŽP. Razgovaralo se o procesu deminiranja na području Županije Posavske i raspodjeli sredstava planiranih za ovu godinu.

vijece naroda rsDopredsjedavajući Vijeća naroda RS iz reda hrvatskog naroda Drago Vidović i predsjedavajući Kluba Hrvata u ovom tijelu Josip Jerković izrazili su uvjerenje da će rezultati rada ministra za izbjeglice i raseljena lica Davora Čordaša biti vidljivi i u radu nove Vlade RS.

Zgrada skupstinaDOMALJEVAC – Nakon održane VII. sjednice Kolegija zakazana je VI. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske za 28. veljače (utorak) 2012. godine u 11:00 sati sa sljedećim dnevnim redom:

porusena kucaCroportal.ba je u četvrtak 07. studenog 2012. objajavio jedan skandalni članak o obnovi  Bosanske  Posavine kojeg prenosimo u cijelosti: SKANDAL - AFERA Milijunima kuna hrvatske Vlade za povratak u Posavinu, napravili kuće i vile u - HRVATSKOJ

doris packNjemačka eurozastupnica Doris Pack poznata je po svojom pragmatizmu. Ova članica Izaslanstva za odnose s Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom izvrsna je poznavateljica prilika u regiji, a često je zbog svojih stavova dolazila u sukob s lokalnim političarima, pa ju je jednom prigodom i predsjednik SNSD-a i tadašnji premijer RS-a Milorad Dodik “proglasio” personom non grata u RS-u.

More Articles ...