Odžak
Typography

svilajIz ministarstva prometa i komunikacija BiH  dobili smo vijest, koja će najviše razveseliti upravo građana odžačke općine, ali i šire regije.   Naime,  u Sarajevu je potpisan ugovor o izgradnji međudržavnog mosta na rijeci Savi kod Svilaja.

Ugovor je potpisao ministar komunikacija i prometa BiH Rudo Vidović s austrijskom firmom „STRABAG“ AG. Pored ministra Vidovića ugovor su  potpisali predsjednik uprave Hrvatskih autocesta iz Republike Hrvatske Stjepko Boban, izvršni direktor STRABAG“ AG  Džordž Gabler i direktor za Jugoistočnu Europu te tvrtke  Zoran Stojić.


Ovom ugovoru prethodio je potpis i ratifikacija Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji ovog međudržavnog mosta i priključnih graničnih dionica, a koji definira način izdavanja suglasnosti i građevinske dozvole za međudržavni granični most, kao zajedničke investicije BiH i Hrvatske.

Vrijednost ugovora je 20 milijuna, 964 tisuća i 337 eura bez PDV-a,  a financirat će se u omjeru 50 naprama 50. Most će biti dug 640 metara,  širok 29, betonsko-čelične konstrukcije težine 5 tisuća tona i predstavljat će  sponu autoceste na koridoru 5-C između BiH i Republike Hrvatske. Gradnja bi trebala trajati 24 mjeseca od uvođenja izvođača na gradilište.
 
Preuzeto sa općinske službene stranice stranice, autor Ilija Ilić