Odžak
Typography

Sead AhmetovicJučer je u Odžaku pred oko 60 prisutnih članova Općinske organizacije Saveza za bolju budućnost BiH u ovom gradu, te kandidata za Općinsko vijeće i posmatrača iz reda SBB BIH Odžak, održana edukacija s temom "Izborni proces i aktuelna politička situacija".

Prisutnima se obratio član Glavnog odbora SBB BIH i nosilac liste SBB BIH za Općinsko vijeće Odžak, Senad Ahmetović:
- Nas ne zanimaju druge stranke, koje su nas dovele do današnje situacije i zbog kojih narod jedva sastavlja kraj sa krajem. Imamo projekte koje treba realizirati i naš Savez želi da javna preduzeća rade svoj posao, a ne da pojedinci iz političkih stranaka rade posao komunalca, pa se slikaju i reklamiraju kako su pomogli pri uređenju javnih površina.

Isti ti političari su ti koji su kroz svoje funkcije trebali obezbijediti da radnici komunalca primaju uredno svoje plate i da dostojno mogu raditi svoj posao. Pohvaljujem svaki doprinos pojedinaca i nevladinih organizacija koji pomažu pri uljepšavanju Odžaka i pozivam sve političare da u skladu sa svojim funkcijama omoguće javnim predužećima da rade svoj posao. SBB BIH se neće prsiti obećanjima, nego će rješavati probleme građana - rekao je Senad Ahmetović.


On je dodao da su Odžaku potrebni razvojni projekti poput Greenery platforme za otkup domaćih poljoprivrednih proizvoda na tržište u Evropskoj uniji.
- Za ulazak velikih stranih investitora mora se obezbijediti povoljni politički ambijent, kako ti investitori ne bi doživljeli krah zbog lokalnih moćnika, njihovih famoznih talova od 10 posto i reketa kojeg traže od stranih ulagača - pojasnio je Senad Ahmetović.


Predsjednik KO SBB BIH PK i zastupnik u Skupštini Posavskog kantona Enes Đulović istaknuo je da se mora zaustaviti praksa vladajućih stranaka, koje sve što pripada Odžaku poklanjaju drugim gradovima zbog svojih ličnih interesa. Enes Đulović je upoznao posmatrače iz reda SBB BIH sa svojim obavezama i dužnostima na dan izbora.


Apsolventica Prirodno-matematičkog fakulteta i kandidatkinja za Općinsko vijeće Ervina Podgorić pojasnila je šta žele mladi ljudi i kako studenti vide svoju budućnost u Odžaku, a Nesiba Šapčanin, također kandidatkinja za Općinsko vijeće, skrenula je pažnju i na nezavidnu poziciju penzionera.


Kandidat za Općinsko vijeće Munir Dumonjić je istaknuo da je građanima dosta 17 godina istih na vlasti i napomenuo je da je transparentnost u radu Općinskog vijeća jedna od najvažnijih tema, kojoj će se Savez za bolju budućnost nakon izbora posvetiti.


OO SBB BIH Odžak