Odžak
Typography

pero radic uspravno 490Poštovani članovi Sindikata policijskih službenika i ostalih sindikata koji ste korisnici proračuna  Županije Posavske!
Ovim putem Vam upućujem izraze pune potpore za Vaš zakazani mirni prosvjed s ciljem ostvarivanja kolektivnih prava iz radnoga odnosa, koja Vam po svim zaslugama pripadaju.

Danas, kada je naše društvo sve više opterećeno različitim oblicima nezadovoljstva, potrebna je ustrajnost u zaštiti vlastitih prava prema realnim financijskim mogućnostima. S tim ciljem treba poduzeti sve aktivnosti i iskoristiti sva legitimna sindikalna sredstva.  


Policijski službenici rade osobito zahtjevan i odgovoran posao, što treba primjereno valorizirati kroz njihove plaće i druge naknade iz radnog odnosa. Pored Vas, tu su i nastavnici i profesori koji ne obavljaju samo poslove usvajanja obrazovnih sadržaja, nego i odgoja  djece i mladih ljudi.  


Državni i ostali javni službenici također obavljaju odgovorne poslove i za to nisu adekvatno plaćeni. Nezaposlenost i potraga za radnim mjestima, osobito mladih ljudi koji su tek stekli svoja zvanja, mora se hitno rješavati na sve moguće načine, ali ne na uštrb onih koji rade u javnim službama. Nitko ne smije biti mizerno plaćen za važan i društveno odgovoran posao.
Stoga Vam i ovom prigodom upućujem izraze potpore u nastojanjima da riješite sve teže probleme s kojima se policijsko i drugo osoblje susreće, kao i teške uvjete u kojima radi, imajući na pameti sve društvene neprilike koje vladaju.

Jednako tako, podupirem i Vaše ustrajno nastojanje i pravičnu borbu za poboljšanje nedovoljnih i nedostojnih primanja koja su Vam za Vaš rad osigurana u županijskom proračunu.
Svi moramo biti svjesni kako je upravo poboljšanje Vaših uvjeta rada i Vaših primanja neupitan preduvjet kvalitetnijeg vrednovanja Vaše uloge u društvu. Time dobivamo kvalitetniju i zdraviju društvenu sredinu u kojoj živimo, a iz koje nažalost mnogi danas sa razočaranjem odlaze.{jathumbnail off}


U novom sazivu Skupštine Županije Posavske zalagat ću se na sve načine da se popravi materijalni položaj policijskih i državnih službenika, nastavnika i profesora, kao i svih koji plaću primaju iz županijskog proračuna.

U nadi da ćemo zajedničkim snagama izgraditi bolju budućnost za sve nas, srdačno Vas pozdravljam!
S osobitim poštovanjem,                                                                                                   

Predsjedatelj Općinskog vijeća Odžak  

Pero Radić, HDZ 1990

Odžak, 17. rujna 2014.

https://www.facebook.com/RadicPero