Odžak
Typography

KnjigeOdzakU organizaciji Foruma žena SBB-a Tuzle i Općinskog odbora SBB Odžaka, u petak 16.01.2015. godine uručena je donacija od 300 knjiga bilblioteci Centra za kulturu u Odžaku.Ovim putem želimo istaknuti da, iako nismo u poziciji da odmah zaposlimo 100.000 ljudi, ipak želimo doprinjeti boljoj budućnosti naše općine, koja je zapostavljena od dugogodišnje vladajuće oligarhije.

Činjenica da po Ustavu u Skupštini Posavskog kantona korištenjem bosanskog jezika direktno kršimo Ustav PK, ne znači da ne možemo čitati knjige i izražavati se na maternjem jeziku u ovom kantonu.

Naša djeca ne smiju ispaštati zbog posljedica vladajuće SDA garniture, koja se u svim godinama svoje vladavine sa svojim koalicionim partnerima nije mogla izboriti da se uvede bosanski jezik u svim našim školama u Odžaku.

Naša djeca su naša budućnost i zato se svi mi u BiH moramo posvetiti njima kako bi zadržali i unaprijedili našu tradiciju, kulturu i umjetnost, a temelj toga svega je vlastiti jezik.

Prvi koraci pri izgradnji uspješne karijere svakog pojedinca leže u knjigama, gramatički pravilnom izražavanju i umjetnosti govora.

S toga još jednom izražavamo nadu da će nova-stara vlast poraditi na principima kojima se vodi u uređenju školskog sistema i svojim odnosom prema najmlađim građanima naše Općine.

Ovim putem se zahvaljujemo Forumu žena SBB-a iz Tuzle na izvanrednoj saradnji. Zahvaljujemo se aktivistima SBB-a Samiji Huremović (predsjednica FŽ SBB Batva-Tuzla), Almiri Kurtić (potpredsjednica FŽ SBB-a Batva-Tuzla), Jasminu Habulu (vijećnik u OV Tuzla) i prof. Edini Kremić, koji su zajedno sa Ervinom Podgorić (SBB Odžak) i Omerom Omićevićem (SBB Odžak) predali ovu donaciju gospodinu Zijadu Terziću (Centar za kulturu Odžak).

SBB Odžak{jathumbnail off}