Odžak
Typography

Sead AhmetovicSavez za bolju budućnost BiH smatra da je način na koji je došlo do prekidanja Konstituirajuće sjednice OV Odžak, održanu 12.12.2012. godine, pokazao svu neozbiljnost onih koji su podržali postupak prekidanja.

Gospodin Senad Ahmetović, novoizabrani vijećnik u OV Odžak i član Glavnog odbora SBB BiH, u reakciji na dešavanja sa sjednice, istakao je da se Općinsko vijeće trebalo brže formirati kako bi moglo pokazati svu ozbiljnost prema građanima Odžaka i kako bi se razmatrao proračun za 2013. godinu.

"Budući da je predsjednik Općinskog vijeća iz reda SDA požurio da što prije bez valjanog razloga prekine sjednicu uz napomenu da za to postoji većina, meni nije ostao drugi izbor nego da se suzdržim od glasanja, jer je kompletni postupak prekidanja bio izrežiran i nejasan. Ne mogu podržati ovaj način netransparentnog i neodgovornog rada u Općinskom vijeću. Ja nisam htio da idem na bilo kakve sastanke koje se organizuju na dan sjednice u 10 sati i zakažu za 12 sati, dok se sjednica treba održati u 14 sati." - dodao je Ahmetović.

Ahmetović je istakao da je bilo mjesec dana vremena za međustranačke dogovore i da se za konsultacije nije moralo čekati do dva sata prije početka sjednice Općinskog vijeća.

"Vijećnici su ti koji su od građana izabrani da ih zastupaju i oni moraju početi misliti svojom glavom. Narod nije glasao za sive eminencije pojedinih stranaka kojima vijećnici ispred njihovih stranaka služe samo kao poltroni i izvršitelji privatnih želja. Pozivam sve političke aktere u Odžaku da što prije pokažemo odgovornost prema građanima i da odmah izaberemo komisiju za imenovanje i predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog vijeća, te da krenemo u rješavanje problema s kojima se građani Odžaka svakodnevno susreću i da što prije razmatramo i usvojimo proračun za 2013. godinu." - rekao je Ahmetović.

OO SBB BIH Odžak