Hrvatska
Typography

Predstavnici Koordinacije hrvatskih i katoličkih udruga Tuzlanske županije posjetili su gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penavu i tom prilikom uručili donaciju za obnovu Vukovarskog vodotornja. Naime, nakon susreta koji je održan u Vukovaru u lipnju 2016. godine, članice Koordinacije obećale su skromnu potporu obnovi Vukovarskog vodotornja te su ovom prigodom uručili donaciju kojom su željele sudjelovati u obnovi spomenika otpora velikosrpskoj agresiji na Vukovar i Republiku Hrvatsku.

penava novinari

Ivica Kovačević, vijećnik u GV Tuzla  je čestitao gradonačelniku Penavi što je ovim projektom ujedinio cjelokupnu hrvatsku javnost, ali i Hrvate iz BiH. „Iz Tuzle smo željeli dati naš skroman doprinos jer smo prepoznali značaj ove akcije.

Tuzla i Vukovar već godinama imaju izgrađene prijateljske odnose koje smo nedavno obnovili. Koordinacija hrvatskih katoličkih udruga koja broji 20-ak članica željela je na ovaj način dati svoj skromni doprinos ovoj velikoj ideji. Također očekujem da se i Grad Tuzla službeno uključi u ovu akciju", rekao je Kovačević te izrazio nadu za skorašnjom realizacijom projekta „Vukovarski Vodotoranj – Simbol hrvatskog zajedništva".vukovar 1

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je suradnja između Grada Vukovara i tuzlanskih Hrvata obnovljena i uzdignuta na zavidan nivo, a uključivanjem u akciju obnove Vukovarskog vodotornja je to i potvrđeno. „Kroz ovu praksu na najbolji način pokazujemo hrvatsko zajedništvo, ne samo unutar granica RH, nego i izvan nje", kazao je gradonačelnik Vukovara te dodao kako je prvenstveni cilj projekta bio crpiti pozitivnu energiju, snagu okupljanja, stvoriti ozračje kontra svađa, podjela, razaranja i destrukcije.vukovar 3

„Na tome svi moramo inzistirat, a drago mi je ukoliko je Vodotoranj doprinio takvom osjećaju u cijeloj Hrvatskoj", zaključio je Penava.

Koordinacija hrvatskih i katoličkih udruga i institucija Tuzlanskog kantona/županije
Tuzla, 2. 3. 2017.{jathumbnail off}vukovar 2