Posavina
Typography

blokadatraktoriORAŠJE - Predsjednik Vlade Marijan Oršolić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić obišli su prosvjed poljoprivrednika na lokaciji blokirane ceste Orašje- Tuzla u blizini graničnog prijelaza Orašje.

U izjavi za medije predsjednik Oršolić je kazao: Prosvjedi posavskih poljoprivrednika nisu usmjereni prema županijskoj već federalnoj vladi. Ovo je odgovor Posavine na nepravde koje se čine prema Županiji Posavskoj od strane federalnih institucija koja uporno već pet-šest godina donosi loše zakone, loše propise i ignoriraju Posavinu.

Mi smo više puta, podsjetio je predsjednik, tražili od federalne vlade da se napravi određena korekcija Zakona o pripadnosti javnih prihoda kojima bi Posavina dobila ona sredstva koja joj pripadaju. Princip raspodjele prihoda u BiH ne vrši se po mjestu nastanka čime je načinjena velika nepravda prema Posavini jer time se gubi 40 % potrebnih proračunskih sredstava, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Oršolić.

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP