Svijet
Typography

Zavičajni klub Pećnik u Švicarskoj  veoma  je uspješno  organizirao i 23svoju humanitarnu zabavnu večer u Rheinfeldenu kraj Basela. Poslije intoniranja hrvatske himne goste su pozdravili voditelji programa Marko Matijević i Danijela Šošić, te im zaželjeli lijepu i ugodnu večer.

pecnicka zabava

Svim nazočnim gostima se obratio i aktualni predsjednik udruge Zavičajnog kluba Pećnik u Švicarskoj  gospodin Marjan Lubina, te ih informirao o proteklom radu i pomoći ove udruge koja je višestruko  pomogla rodno selo i župu Pećnik.

 Zahvalio se i svima onima koji su uložili svoj trud da bi ova zabava bila što uspješnija.

Zavičajni klub Pećnik već više od dva desetljeća potpomaže obnovu sakralni h i društvenih objekata devastiranih u domovinskom ratu, te pruža potporu siromašnim i potrebitim mještanima u rodnom Pećniku.

Gostima se također obratio i novi župnik župe sv. Alojzija Gonzage iz Pežnika  vlč. Andrija Janjić koji je prenio pozdrave Pećničkih povratnika  te se zahvalio udruzi za sve materijalne potpore koje su se pružale i slale u zadnjih dvadeset i dvije godine.  Pozvao je sve Pećničane na jedinstvo i nastavak plemenitog i humanitarnog djelovanaj i u buduće. Na koncu je vlč. Janjiću uručila prikladan dar voditeljica Danijela Šošić.

Veliki broj Pećničana kao i dragih gostiju su dragovoljno pomogli župnika da izmiri troškove i saniranje grijanja u župnom dvoru i crkvi sv. Alojzija Gonzage u Pećniku te se ovom zgodom zahvaljujemo bivšem predsjednik Tadiji Čoliću koji je prikupio novčana sredstva na ovoj zabavnoj večeri.

Svakako su se tu uključili i ostali Pećničani koji su osobno darovali župniku novčanu potporu da bi se mogli podmiriti troškovi za održavanje crkve i groblja, kao i za ostale crkvene potrebe.

Gosti su bili služeni domaćim jelima i pićima uz pećničku šljivovicu, a kolače koje su pripremile vrijedne Pećničanke dobro su došle uz kavicu u kasnim noćnim satima.

Ovaj puta goste su zabavljali izvorna grupa Biseri Posavine, te Stiipo & Slađa i Erceg Band, kao i amaterska grupa Pećničana koji su izveli scensku izvedbu po knjizi pokojnoga Pećničanina vlč. prof. Luke Janjića.
 
Veliko oduševljenje nazočnih gostiju su zaslužili mladi posavljaci HKUD Posavina Zürich koji su svojim nastupom prikazali izvorne plesove hrvata Bos. Posavine, Hercegovine i šireg dijela BiH i RH.

Nakon njihovoga nastupa zaigralo se i jedno veliko zajedničko kolo s s učesnicima HKUD-a i nazočnim gostima.

Narodno veselje je trajalo do kasno u noć. Biseri Posavine i Stipo Božić & Slađa s Erceg bandom su oduševili nazočne goste. Ovom prigodom u ime zavičajnoga klube se zahvaljujemo upravnom odboru udruge koji je iznio najveći dio tereta, članstvu, prijateljima koji su volonterski odradili dobar posao a sve na korist pećničkom puku.

Hvala vam dragi Pećničani koji ste nazočili čak iz Domovine, Austrije, Njemčke i Švicarske. Hvala našim dragim prijateljima i posjetiteljima koji nas posjećuju puna dva desetljeća.

Na koncu se želim zahvaliti našim dragim sponzorima koji nas potpomažu cijelo ovo vrijeme a to su svakako svima već poznati: Pizeria Grottino, Allsa+Egmann Reisen, Prijevoz turtist iz Odžaka, Mat-Finanz, Miro apartmani, Matki Gmbh i mnogi drugi.

Ovom prigodom se želim zahvaliti i našim medijskim pokroviteljima hrvtskim i zavičajnim portalima: www.pecnik.ch, croatia.ch, Gip Garevac, Multi Periću, mladima i starima feisbukovcima, te našim dragim tiskanim medijima Večernjem listu i mjesečniku Fenix-su koji će nadamo se i ovu kratku reportažu prenijeti u javnost.

Dragi članovi, prijatelji i simpatizeri zavičajnoga kluba Pećnik u Švicarskoj, doviđenja do naredne godine. Neka vas uz mir i dobro prati božji blagoslov na svim vašim putovima.

Fotografije možete pogledati na oficijelnoj stranici ZK Pećnik!

Marko Matijević{jathumbnail off}