Svijet
Typography

deusche mautNjemačka traži od Saveznog parlamenta naplatu auto cestarine, ali ne za sve automobile isti iznos, tako kažu da onaj tko vozi BMW-a, plaćat će autocestu skuplje.

Njemačka želi uvesti naplatu cestarine za magistralnu i autocestu o čemu je do sada bilo dosta nesuglasica ali sada Savezno vijeće to želi unovčiti.

Kritičari cestarine pretpostavljaju da bi to moglo prekršiti zakon EU jer oni mogu diskriminirati inozemne vozače. Štoviše, oni sumnjaju da će ova naknada doprinijeti oko pola milijarde eura godišnje.

Tko treba platiti cestarinu?

Cestarinu će se naplaćivati za sve putničke automobile do težine od 3,5 tona na autocestama. Njemački vlasnici automobila dobit će povrat na poreza automobila, tako da oni nisu dodatno opterećeni.

Kako platiti?

Bit će tri vrste vinjeta. Jedna deset dana, za dva mjeseca, i treća za godinu dana. Njemački automobilisti će automatski dobivati godišnju dozvolu po mjernoj cijeni obujma motora i onečišćujućih tvari iz motora i ne smije biti veća od 130 € godišnje. Vinjeta je obvezna. Vinjete se mogu kupiti preko interneta ili na benzinskim postajama.

Kako se kontrolira?

Vinjeta radi elektroničkim putem, odnosno neće biti zalijepljena na vjetrobranskom staklu. Uplatom će se automatski povezati plaćanje na registraciju automobila.
 Njemački Savezni cestovni ured (BAG) kontrolirat će putem fiksnih ili mobilnim uređajima. Ovakva metoda kontrole postoji već duže vrijeme na različitim cestama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kad se počinje s naplatom cestarina?

Ministar prometa Alexander Dobrindt (CSU) kazao je da će se ove godine vršiti tehnička priprema a pošetkom 2016. Godine počet će naplata. Točan datum naplate nije objavljen.
Što se očekuje od ove naplate?

Nakon odbitka administrativnih troškova trebalo bi ostati barem 500 milijuna eura godišnje koji su predviđeni za dodatnu izgradnju cesta. Međutim tu postoje i jedinstveni troškovi  sustava za detekciju, što bi godišnje iznosili više od 300 milijuna eura.

Može li se dogoditi da ovaj projekt ne uspije?

U njemačkom Saveznom vijeću postoji i znatno protivljenje ovih planova. Budući da zakon ne podliježe odobrenju glasovanja, to se od strane Saveznog vijeća ne može zaustaviti.
 Početkom svibnja će se opet konačno razgovarati o ovoj temi. Zatim će savezni predsjednik Joachim Gauck provjeriti da li je zakon ušao u Ustav. U nekim pojedinim slučajevima, savezni predsjednici nisu uspjeli za ovakvim zakonima.

Kao najveća prepreka je istina, ali ispitivanje Europske komisije, da li su tu stranci  diskriminirani. To bi moglo izazvati povrede procedure EU. Zakon također očekuje od Europskog suda pravde (ECJ) da to istraži ali to može potrajati i nekoliko godina.

PRESS GIP-a{jathumbnail off}