Zanimljivosti
Typography

Za samo 150$ Intel će uskoro ponuditi osobno računalo koje stane u džep i koje je dovoljno priključiti na ekran, a priprema se i verzija za sve ljubitelje Linux OS-a…

intel stick

Intel je upravo predstavio Intel Compute Stick, HDMI stick koji sadržava potpuno iskustvo stolnog računala. Naime, dovoljno ga je priključiti na bilo koji televizor ili monitor s HDMI ulazom i pred vama će doslovno biti računalo s Windows 8.1operativnim sustavom.

U sticku se nalazi Intel Atom procesor s četiri jezgre koje rade na taktu od 1.33 GHz, 2 GB RAM-a i SSD-om od 32 GB. Da stvar bude bolja, uvaj sitni uređaj ima mogućnost i Wi-Fi te Bluetooth povezivosti, a sadržava i USB te microSD portove.

Dakle, radi se o sasvim solidnoj konfiguraciji koja će vam omogućiti nesmetano surfanje, konzumiranje multimedije i uredski posao.

Cijena sticka biti će 150 američkih dolara tj. 90 dolara za verziju temeljenu na Linuxu. Datum izlaska još uvijek nije poznat, no Wall Street Journal javlja da će se Intel Compute Stick na tržištu pojaviti krajem prvog kvartala ove godine.

izvor:24sata.hr{jathumbnail off}

https://www.youtube.com/watch?v=cN17NRgupPg#t=41