Religija
Typography

u ime obiteljiMladosti, vrijeme je za novo Proljeće, kao ono 1971.! Uđi u povijest kao generacija koja je promijenila Hrvatsku! Pater Ike Mandurić objavio je još jedan nadahnuti članak u kojem je progovorio o akciji “Birajmo zatsupnike imenom i prezimenom”. Tekst prenosimo u cijelosti i podsjećamo: OVDJE možete naći informacije gdje možete potpisati zahtjev. Imate za to još vremena – ostatak današnjeg i cijeli sutrašnji dan!

Mladosti!

  Pitanje je samo jedno:
 Hoćeš li biti upisana u povijest kao generacija koja je promijenila Ustav,
 Srušila političke kaste
 Otvorila nove škure za svjetlo Hrvatske povijesti
 Vratila narodu vlast,
 Donijela pravednost
 I zadivila svoje starce…

Ili ćeš biti zapamćena kao generacija koja je, dok je povijest prolazila pored nje, ovoga vikenda ostala doma…

Pitanje je samo, hoće li se, u Tvojoj Domovini iz generacije u generaciju svi smijati tome kako je tamo neki Karamarko, ili Milanović, ili neki drugi stranački vođa pokušao mladosti stati na put. Ali, kako ste, svojom vedrinom i mladošću, preskočili i nadmudrili režimske medije, okoštalu vlast i neskloni svijet…

Pitanje je samo: Hoće li novi brucoši već iduće godine gledati u vas kao u neku veliku generaciju; i hoćete li uhvatiti svoj kairos – i promijeniti i stranke, i sabor, i vlast. Pitanje je samo hoćete li iskoristiti prigodu i… – ući u povijest, i stati uz rame svojim očevima braniteljima, i hoće li im suza zabljesnuti u oku, jer ste vjerovali!
 Bili vizionari,
 Hrabri..
 Ili kao oni koji su ovoga vikenda ostali doma.

Eto, to je pitanje!

Sjećam se kako sam cijeli život u srcu nosio “Proljećare.” Onu mladost koja je ’71. uzvikivala “Hrvatska!” I ne mogu ti opisati koliko su značili mojoj generaciji samo zato što su se usudili krenuti za svojim snovima. Moraš znati ovo: dok su svi mislili kako nisu uspjeli, jer su pozavršavali po zatvorima i gdje sve ne – mi klinci smo ite kako znali i vidjeli kako su upravo uspjeli – jer su nas naučili sanjati ideale… jer su bili svoji. I svi smo, mi klinici, htjeli biti kao Stipica, Milan, Vlado, Iko Mali… – jer se nisu dali; jer su rekli što misle. Mi djeca smo to vidjeli daleko jasnije nego neki stari… I moraš znati ovo: da njih nije bilo, ja ne bih ni znao podviknuti “Hrvatska!”

Eto, to je pitanje, mladosti moja!

Sutra i prekosutra se bijemo za referendum.
 koji neće ni Karamarko, ni Milanović, ni Josipović…
Ali, on ne pripada njima. Tko njih pita?
 On, referendum, pripada nama; pripada Vama!!

A ja sam ovdje da ti kažem: ne dopusti da te zavedu nevjerice nevjerničke. Možeš ti to! Svojom radošću i vedrinom promijenti svijet! Ta, u tebi je klica,
 Ne u starcu, ne u uvenulom, nego u tebi je život!,
 U Tebi je pobjeda!

Pitanje je samo jedno: Hoćete li biti zapamćeni kao generacija koja je,
 dok je povijest pored njih prolazila,
 ovoga vikenda ostala doma…

Ili ćete ući u povijest,

Mjeseca listopada, godine 2014.

Obitelj Malih Marija, Pater Ike Mandurić