Religija
Typography

Dopredsjednik RS-a Josip Jerković posjetio je danas banjolučkog biskupa Franju Komaricu sa kojim je razgovarao o položaju Hrvata u RS-oj i načinu na koji se u predstojećem mandatu može poboljšati rad institucija koje treba da pružaju pomoć Hrvatima u obnovi, povratku i opstanku na području RS.

komarica jerkovic

Banjolučki biskup Komarica iskazao je veliku radost što je Josip Jerković izabran kao legalni i legitimni dopredsjednik Republike Srpske, te je dodao kako je gospodin Jerković „pravi čovjek na pravom mjestu“.

„Imamo ured dopredsjednika Republike Srpske, a ako Bog da i ured ministra Davora Čordaša u novoj Vladi Republike Srpske. Kroz ta dva ureda, kao i kroz ostale urede u kojima su Hrvati, možemo zajedničkim snagama ići prema svim institucijama Republike Srpske,“ kazao je biskup Komarica.

Na kraju posjete sugovornici su se složili da dopredsjednik Josip Jerković i ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš sa savjetnikom Ivom Kamenjaševićem trebali po mogućnosti barem jednom tjedno da se susretnu sa biskupom Komaricom da bi razgovarali o položaju Hrvata u Republici Srpskoj.

Mišo Perak