22
Tue, Oct
11 New Articles

Anto Pranjkić
Typography

Gradonačelnik Augsburga dr. Gribl uručio priznanje za iznimne sportske rezultate reprezentativcu Hrvatske u-16 Franji Ivanoviću. Zanimljivo je spomenuti i podatak da mu se nedavno velikim priznanjem grada Augsburga obratio i tamošnji gradonačelnik dr. Kurt Gribl.

Franjo je, naime, 21. veljače dobio priznanje grada Augsburga za izuzetne sportske uspjehe u nogometu u prošloj 2018. godini. U pratećem pismu dr. Gribl mu je izrekao zahvalnost i dodijelio priznanje za te rezultate. Napomenimo i činjenicu da Franjo potječe iz kraja u kojem su već podrijetlom i rođenjem bivši nogometni reprezentativci Hrvatske Antonio Maglica i Mladen Petrić.

franjo ivankovic

Veliki je broj sportaša koji pronose hrvatsko ime u svijetu. Mnogi od njih kreću od malih nogu i postaju velike zvijezde. Ovih dana Hrvati u Augsburgu su posebno ponosni, jer među nogometašima uzrasta U-16 u svojoj momčadi imaju i hrvatskoga reprezentativca Franju Ivanovića, koji je u svom drugom nastupu za reprezentaciju, a dosad ih je odigrao tri, zabio gol u 43. minuti. Hrvatska će javnost ovog mladića na djelu moći vidjeti već za nekoliko dana. Naime, kao reprezentativac najdraže zemlje Franjo će s kolegama reprezentativcima Hrvatske nogometne momčadi U-16 u Velikoj Gorici ugostiti momčad Turske. Svi se nadamo da će se ponoviti Bjelorusija kada je Franjo bio i strijelac za “vatrene”.

Zanimljivo je spomenuti i podatak da mu se nedavno velikim priznanjem grada Augsburga obratio i tamošnji gradonačelnik dr. Kurt Gribl. Franjo je, naime, 21. veljače dobio priznanje grada Augsburga za izuzetne sportske uspjehe u nogometu u prošloj 2018. godini. U pratećem pismu dr. Gribl mu je izrekao zahvalnost i dodijelio priznanje za te rezultate. Napomenimo i činjenicu da Franjo potječe iz kraja u kojem su već podrijetlom i rođenjem bivši nogometni reprezentativci Hrvatske Antonio Maglica i Mladen Petrić.

Treba spomenuti i još jednu interesantnu činjenicu. Mladi nogometni biser Franjo Ivanović potječe iz malenoga Prijedora u blizini Brčkoga, rodnoga mjesta fra Augustina Augustinovića, misionara na glasu svetosti.

Za Posavinu.org piše Anto PRANJKIĆpriznanje augsburg