Boris Ćavar
Typography

Pejo Šimić na „Stijegu Slobode 2019“ u Kninu osvojio drugo mjesto. Pjesnik Pejo Šimić iz Dervente, pjesnik koji živi u Zagrebu sa svojom domoljubnom pjesmom nastupio je na ovogodišnojem „ Stijegu Slobode 2019“ za proslave akcije „ Oluja“ u Kninu 3. kolovoza. 

pejo simic knin 900

Pjesma se zove „Sinovi Oluje“ i nalazi se u prošlogodišnjoj zbirci pjesama „ Sve moje ljubavi“, u izdanju Matice Hrvatske 2018. No, knjiga je u tisku. Ovo je šesnaesta zbirka pjesama Peje Šimića. Pjesma je osvojila drugo mjestu u visokoj konkurenciji.

„Stijeg Slobode“ je manifestacija domoljubnih pjesama čiji je idejni začetnik Nikola Šimić Tonin. Ove godine od 273 prijavljene pjesme, žiri je  odabrao  29 pjesama, među kojima i našeg Posavljaka. Konkurencija je bila velika, ali Pejo Šimić četvrt stoljeća piše i objaljuje pjesme o ljubavi, Bogu, Domovini i hrvatskoj stvarnosti. Trećeg kolovoza u 19, sati na kninskoj tvrđavi nastupio je u „Stijegu Slobode 2019.“. Time je  otvorena proslava ovogodišnje obljetnice hrvatske akcije „Oluja 1995“, te Dana branitelja i Domovinske zahvalnosti.

 Boris ĆAVARpejo simic knin 901