D. Dubica
Typography

Papučija, mali zaseok Donje Dubice napravio veliki predizborni skup HDZ BiH. Tako se u najkraćem može označiti sinoćnji promotivni događaj kojim je još jednom jasno data podrška kandidatima s liste HDZ-a BiH i kandidatu za načelnika, Jakovu Ivankoviću.


papucija marko vidic hdz posavina odzak 1Cijeli skup je protekao u ležernom ozračju, a ton mu je dao domaćin, predsjednik mjesne zajednice Donja Dubica gospodin Marko Vidić. Govoreći u svoje ime i u ime određenog broja članova HDZ-a koji su se svojevremeno bili isključili iz stranke, ili čak otišli u druge, kazao je kako je u ovom trenutku potpuno svjestan da je HDZ BiH jedina politička snaga koja može iznjedriti pobjednika i da on sam želi dati svoj doprinos u tome.

U svom govoru Vidić je ispričao priču o majci koja je imala dva sina, jednog mladog, vrijednog i radinog i drugog već starijeg, koji je imao svoju ženu i djecu, a koji je bio do zla Boga lijen i rastrošan. Kako bi zaštitila ovog mlađeg mati je sabrala sve njih i kazala kako je došlo vrijeme da se podijele.

Svakom pola imanja, a ona će s mlađim sinom. Nevjesta i djeca su zaplakali i rekli: Bajo i mi ćemo s tobom. Stariji lijenčina se zamislio, okrenuo se oko sebe i rekao: Znaš što bajo, i ja ću stobom! Vidić je podupro mlade, obrazovane i radine, a svoje obraćanje je završio rečenicom: Bajo, Jakove i ja ću s tobom!

jakov ivankovic hdz
Tijekom skupa riječ su uzeli i član predsjedništva HDZ BiH Mijo Matanović, kandidat s liste za općinsko vijeće Pejo Jazvić, nositelj liste Anto Jurišić te kandidat za načelnika Jakov Ivanković.
Poslije obraćanja uslijedilo je pučko veselje uz tradicionalne izvorne pjesme i zvuke violine i šargije.

papucija andrija barisic krso hdz posavina odzak 2