Derventa
Typography

U selu Kulini kod Derventa dogodio se organizrani napad na Hrvate okupljene u zgradi seoske čitaonice na tradicionalnoj igri prstena. Napad se dogodio u subotu, 6. veljače oko 20 sati, a napadači su porazbijali pet automobila parkiranih uz lokalnu cestu koja prolazi kroz Kulinu.

Na igru prstena Kulinčani i njihovi gosti okupili su se u mjesnoj čitaonici oko 18 sati i parkirali, kako je tko mogao, duž asfatnog puta, ali tako da nisu bili na smetnji prometu koji se ovuda odvija između Dervente i Podnovlja. Nešto iza osam sati uvečer netko od njih je otišao do svog automobila da uzme nešto i zatekao razbijena stakla od strane puta. Kasnije se ustanovilo da su stakla polupana na pet utomobila u nizu, a iz nekih su uzeti dokumenti i neke druge stvari.

Napad bi se lako mogao protumačiti kao slučajna provala neke provalničke ekipe, koja je iskoristila pogodnu priliku, ali budući da se takav isti napad dogodio i pretprošle godine, jasno je da netko smišljeno koristi priliku da pošalje poruku domicilnim Hrvatima da mu nije po volji što se okupljaju oko svojih kuća i u svojim selima. Takve, pak, poruke nisu za lokalnu policiju, nego za neke više razine i policije i politike.

Preuzeto s Feniks.info