Donja Trammošnica
Typography

pozar tramosnicaPELAGIĆEVO, 24.ožujak –Obiteljska kuća hrvatskog povratnika Ivana Šokčevića iz Donje Tramošnice  u općini  Pelagićevo (RS), u potpunosti je izgorjela u požaru koju izbio  30 minuta iza ponoći zahvativši najprije krovište  a potom i cijeli objekt. U požaru  je pričinjena  velika materijalna šteta koja prema riječima vlasnika iznosi preko  200 tisuća maraka.

Požar je probudio Ivanovu suprugu koja je potom probudila obitelj te su svi   na vrijeme uspjeli napustiti objekt  inače bi posljedice bile katastrofalne.

O izbijanju požara odmah je obaviješten dežurni u  Policijskoj stanici Pelagićevo ali su njihovi djelatnici na lice mjesta izašli tek idućeg jutra, sedam sati nakon prijave, dok su policijski  inspektori koji su izvršili očevid stigli  10 sati poslije prijave.

Iako su odmah pozvani , na požar uopće nisu izašli vatrogasci iz Pelagićeva  pravdajući se neispravnošću vozila, dok su  pripadnici vatrogasne jedinice iz Šamca, od kojih je također zatražena pomoć,  odbili doći uz obrazloženje da to nije njihov teritorij.

Ovakav nemaran  odnos  javnih institucija u općini Pelagićevo izazvaop je revolt hrvatskih povratnika u Donju Tramošnicu koji od lokalnih institucija vlasti te Centra javne sigurnosti Doboj i MUP-a Republike Srpske traže da se ovaj cijeli slučaj preispita i prema neodgovornim pojedincima u javnim službama poduzmu odgovarajuće zakonske mjere.

Za GIP piše Zoran Matkić

{jathumbnail off}

Pozar 5Pozar 4

Gospina slika