Donja Trammošnica
Typography

ministar tramosnicaMinistar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš, posjetio je povratničku obitelj Ivana Šokčević iz Donje Tramošnice, čija je kuća do temelja izgorjela. Ministar je obišao zgarište  iu razgovoru s Ivanom Šokčević najavio da će ministarstvo za raseljena lica RS izdvojiti sredstva za obnovu, te da isto očekuje i od lokalnih vlasti i traži od njih da sudjeluju u obnovi kako bi se to završilo u što kraćem vremenu.

Osim toga, Čordaš je rekao da je odmah nakon saznanja o požaru, na sjednici Povjerenstva za izbjeglice BiH u Sarajevu, razgovarao s članovima Povjerenstva o iznalaženju načina da se pomogne ovoj povratničkoj obitelji koja je, želeći da se vrati na svoje imanje, kuću izgradila vlastitim sredstvima.

Ivan Šokčević zahvalio je ministru Čordašu na potpori i upoznao ga sa svim detaljima u vezi s požarom. Dodao je da mu mnogo znači ministrov posjet, te da mu vraća nadu da njegova obitelj nije sama i zapostavljena kao ni ostali mještani toga malog Posavskog mjesta..

"Gledajući kako vatra uništava sve što smo godinama stjecali, pomislio sam kako je sve što sam imao nestalo za 2-3 sata, a onda sam se okrenuo i vidio svoju suprugu i djecu i rekao - ništa nisam izgubio, svi smo dobro", rekao je Ivan i dodao: "Kada me jutro nakon požara nazvao savjetnik ministra Davora Čordaša i rekao da će mi ministar pomoći, ja sam već vidio neku svoju daljnju budućnost.

Odmah nakon tog poziva, posjetio me suradnik ministra iz dobojskog ureda i rekao da je došao po nalogu ministra Čordaša, da vidi kako smo i imamo li osnovne stvari, da bi osigurao hitna sredstva za ono što nam je najpotrebnije. Nakon toga došla je i povjerenstvo iz Banja Luke također po nalogu ministra, da snimi oštećenje kuće kako bi se što prije krenulo u obnovu.
Od požara je svaki dan netko iz ministarstva dolazio, a danas evo i ministar osobno, što mi je velika čast. Raduje me da mu mogu pokazati da je još ispravna freza koju mi je ministar uručio prije nekoliko godina kad sam rekao da se želim vratiti u Tramošnicu i obrađivati zemlju.
Uz tu frezu sad imam i druge strojeve kojima obrađujem 180 duluma zemlje. Ovo je moja zemlja, volim je ja kao i moja djeca i uvijek će biti naša, a kuću ćemo ponovno zajedno napraviti, istu kakva je i bila."

Na kraju posjeta Ivan je rekao da mu je žao što Uskrs neće provesti u svojoj kući, ali da se nada da će mu ministar Čordaš u novu kuću donijeti Badnjak. Ministar je izrazio uvjerenje da će Šokčević biti pod svojim krovom mnogo prije nego što se bude pripremao Badnjak.


Sa ministrom Čordašem u Tramošnici Donjoj bili su i predsjednik Kluba Hrvata u Vijeću naroda RS Josip Jerković (HDZBiH) i savjetnik ministra Ivo Kamenjašević (HDZBiH).

Izvor: Odjel za informiranje HDZBiH

Foto: Odjel za informiranje HDZBiH{jathumbnail off}

            12                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{jathumbnail off}

 

.

 

.

 

.

 

.