22
Wed, Jan
6 New Articles

Hrvatska
Typography

VARAŽDIN - „Milosrđe Božje – naša je nada“  okvirna je tema ovogodišnjih   tribina koje u Korizmi organizira Župa Svetog Vida u Varaždinu. Na ovu temu u srijedu, 24. veljače u prepunoj dvorani  Božjeg naroda govorio je profesor psihologije i psihologije religija  na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu prof. dr. sc. Mijo Nikić.

Profesor Nikić je najprije govorio o milosrđu i antropologiji čovjeka ističući da je čovjek stvorenje Božje te da Bog svojom providnošću upravlja svime.

-Mi nismo slučajno došli na ovaj svijet. Nismo ni svjesni ljubavi i dobrote Božje, jer je on upravo htio nas i upravo stoga nas poziva da svojim djelima pronosimo njegovo milosrđe dalje, kazao je, između ostaloga,  pater  Nikić i dodao da je došlo vrijeme za novi način naviještanja Kristova Evanđelja.

-Svi smo pozvani da širimo Milosrđe Božje. Crkva se, a Crkva smo svi mi, želi pokazati kao majka puna milosrđa. Božje milosrđe je znak Božje moći. Kako je to lijepo. I zato je Milosrđe njegovo – nada naša, kazao je Nikić napominjući  kako kad se ovdje na zemlji obrati jedan grešnik onda se na nebu pjeva pjesma : „Večeras je naša fešta!“ Bog je nama oprostio i mi smo pozvani pokazivati milosrđe, između ostaloga,  istakao je  dr. Nikić.

Organizator i moderator ovog skupa župnik župe Svetog Vida u Varaždinu fra Mirko Kemiveš najavio je i sljedeću tribinu za 02. ožujka kada će o temi „Ekološko obraćenje – Važnost enciklike Svetog Oca Franje „Laudato si““ govoriti dr. sc. Stanko Uršić iz Zagreba.

Za Posavinu.org piše Anto Pranjkić{jathumbnail off}