Odžak
Typography

 

sastanak koridor vc

ODŽAK, 01. listopada 2013. godine Radovi na Koridoru Vc od prijelaza preko rijeke Save u Svilaju do Odžaka su počeli. Izvođač je uveden u posjed i na taj način i službeno su započele njegove aktivnosti na provedbi plana realizacije projekta izgradnje 11 km ceste od Svilaja do Odžaka, kao i suvremenog graničnog prijelaza.

Napominjemo da je u prostorijama ureda Općinskog načelnika je dana 25.09.2013.godine organiziran sastanak vezan za izvršenje primopredaje eksproprisanih nekretnina Izvođaču i Nadzoru radova u svrhu izgradnje koridora Vc kroz našu Općinu, dionica Svilaj-Odžak.

U tom smislu je nakon održane rasprave izvršeno potpisivanje zapisnika o uvođenju odabranog izvođača u posjed potpuno eksproprisanih nekretnina u svrhu izgradnje dionice autoceste Svilaj-Odžak, nakon čijeg potpisivanja je korisnik eksproprijacije JP „Autoceste F BiH“ d.o.o. Mostar dostavio kopije Elaborata o eksproprijaciji Izvođaču i Nadzoru radova u kojima su detaljno opisane parcele koje su predmet eksproprijacije sa grafičkim prikazima linije eksproprijacije.

Zapisnik su potpisali ispred Općine Odžak voditelj postupka eksproprijacije Nermin Oručević i vještak geodetske struke Blaž Terzić, ispred korisnika eksproprijacije JP „Autoceste F BiH“ d.o.o. Mostar voditelj projekta Danijel Ivanković, predstavnik firme koja je izradila Elaborat eksproprijacije „IPSA“ d.o.o. Mario Jerčinović, predstavnik izvođača radova JV „ Strabag AG and Euroasfalt d.o.o. and GP ŽGP d.d.“ Johannes Kugler i predstavnik Nadzora nad izvođenjem radova AECOM INOCSA S.L.U. Alexandru Gradin.

Tako je, nakon što je dana 12.09.2013.godine u Odžaku potpisan Ugovor o gradnji prve dionice autoputa na Koridoru Vc kroz našu Općinu, dionica Svilaj-Odžak, potpisivanjem ovog Zapisnika o promopredaji eksproprisasnih nekretnina Izvođaču i Nadzoru radova završen i posljednji pravni korak u neophodnoj proceduri za konačan početak izvođenja radova u svrhu izgradnje pomenute dionice autoceste Svilaj-Odžak, dužine 11 kilometara, za koju je osiguran 61 milion eura.

Preuzeto sa: Službene stranice općine Odžak