Mišo Perak
Typography

Cijenjeni posjetitelji Posavina.org portala. Želimo vas ukratko informirati da je ovaj portal od danas bogatiji za još jednog suradnika gospodina Iliju Kovačević. Gospodin Kovačević je rođen 12.07.1966. godine u Vrbovcu općina Odžak gdje je završio i srednju školu a potom odlazi u vojsku i po povratku u alpsku zemlju Švicarsku na usavršavanje svoje životne škole.

ilija1

U braku ima dvoje odrasle djece: sina 27 i kćerku 22 godine. Ilija ili kako ga od milja nazivaju "Ićo" pista će iz duše stihove o Bosanskoj Posavini, njenim krajolicima, marljivim ljudima i ljubavi koje je počeo pisati još po završetku osnovne škole.

Sve ono što mu emocije nalože on pretvara u stihove pjesme koje će u dogledno vrijeme objelodaniti u jednoj „Zbirci pjesama“ koje će najviše završiti u rukama prijatelja, poznanika i vjernih čitatelja koji ga poznaju.

Uz pjesme koje piše istražuje domoljublje, utjecaj vjere, ljubavi i pozitivnog razmišljanja na čovjekovo zdravlje. Posebno područje njegova istraživanja je kako pozitivnim stavom zadržati dobro zdravlje, sreću i duševni mir koji su nam i te kako potrebni.

Ove pjesme su pisane za duše onih koji vole i cijene Posavinu kao i žitelje koji u njoj žive, stoga se još nisu pravopisno i lektorski obradile.

Uredništvo portala se ograđuje od uočenih pogrešaka u tekstovima zato što je sve preneseno u izvornom obliku, čak s gramatičkim, jezičnim i pravopisnim pogreškama.

 Stoga se Uredništvo portala od srca zahvaljuje gospodinu Kovačeviću na prihvaćenom pozivu i želimo dobrodošlicu u ovu veliku obitelj koja se zove Posavina.org, a Vama dragi posjetitelji želimo još više zadovoljstva čitajući njegove pjesme i surfajući našim portalom.

Njegove pjesme možete naći u rubrici "Kultura" i kategoriji „Stihovi Ilije Kovačević“.

A do tada pročitajte pjesmu:

Posavska majka

Nestao je osmijeh s lica
smijenili ga bol i patnja,
moja majka prognanica
u vremenu teška ratna.

Gledala je Posavinu
u plamenu kako gori,
s malim sinom u naručju
kroz plač tiho prigovori.

Dok ne prođu te strahote
gdje se rađa a i gine,
prognanica moram biti
da tvoj život spasim sine.

Sad sam evo pokraj rijeke
što kroz selo tiho teče,
i sjetih se stare majke
na umoru što mi reče.

O Posavino, i moj mili dome,
vratit ćeš se jednog dana,
sine, bit ćeš svoj, na svome!

Stihovi: Ilija Kovačević

Za Posavinu.org piše Mišo Perak