Mišo Perak
Typography

Od 14 rujna 2015. godine podizanjem predsjedničke zastave u Puli je otvoren privremeni Ured Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarević.

ured pula

Lijepo, je vidjeti podizanje zastave i to je lijepa domoljubna gesta, no, kad smo već u Istri, i kada se radi o podizanju zastave Uredništvo GIP-a se pita tko, i zašto je, na riječkom kazalištu spustio zastavu na pola koplja dok se proslavljao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 20. obljetnica „Oluje jer je vrlo interesantno da o tome do danas nema završnog epiloga?

Već prvoga dana Hrvatska Predsjednica se sastala s istarskim županom, gradonačelnikom Pule te rektorom Sveučilišta u Puli i biskupom porečkim i pulskim.

Kako smo već naviknuli da Predsjednica ovdje nije došla na godišnji odmor i da ne boravi samo u svom Uredu to se i ovaj put potvrdilo. Predsjednica Kolinde Grabar-Kitarević je istoga dana obišla dva brodogradilišta te bivšu vojarnu Muzil koja je u propadanju i rado se družila s građanima, slušala narod i riječi malog radišnog čovjeka!

predsjednica pula

Sutradan se Predsjednica uputila do Poreča gdje se susrela s istarskim županom i gradonačelnikom Poreča a kasnije je u Sportskoj dvorani "Žatika" iznenadila predane mlade rukometaše koji su tu bili na treningu.

predsjednica porec1

Nakon posjete mladih rukometaša predsjednica se uputila prema Vodenom parku Aquacolors Poreč jednom od najvećih vodenih parkova u jugoistočnoj Europi koji se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji površine od 10 hektara.

Aquacolors park ima 12 raznovrsnih vodenih atrakcija i tobogana, grijane bazene, dječje aktivnosti, restorane i zonu za opuštanje. To je jedan od najmodernijih vodenih parkova u Europi, s novim atrakcijama, te izvrsna dodatna turistička ponuda u Istri.

ekipa u vodenom parku

A uz sve to ova 25 milijuna eura teška investicija dat će snažan vjetar u leđa kako regiji tako i našem garevačkom zetu Tunji Jerković rodom iz St. Mikanovaca koji je odnedavno postao generalni direktor Aquacolors parka u Poreču.

Kako Predsjednica rado koristi zgode za razgovore ovdje se susrela i sa našim skromnim posavskim čovjekom i Garevljaninom gospodinom Vlado Domazet s kojim je rado razmjenila nekoliko riječi.

vlado kolinda

Poslije Aquacolors parka Predsjednica se uputila do susjednog Vrsara gdje je posjetila  OŠ "Vladimir Nazor".

Predsjednica je u Vrsaru istaknula kako se hrvatsko školstvo mora unaprijediti da bi pratilo svjetske trendove. A upravo tu u Vrsaru djeca budućnost uče već danas jer su učenici Predsjednici pokazali kako se služe tabletima i pametnim pločama u svakodnevnoj nastavi.predsjednica vrsar1

I na kraju možemo reći kako su ovo kao i svugdje drugo lijepi i dragi susreti Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović s građanima, koja je puna ljubavi prema narodu bez obzira (kako ona često ističe) na vjeroispovijest i nacionalnu pripadnost.

Ona je osoba koja je neophodno potrebna u ovom vremenu naše

predsjednica vrsar

m društvu i našoj DOMOVINI. Ona je sposobna, obrazovana i kulturna osoba koja je vratila osmijeh i nadu našem napaćenom i do sada dosta puta izigranom narodu.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak{jathumbnail off}