Modriča
Typography

MODRIČA – U Modriči je zvanično pušteno u promet prvo raskrižje sa kružnim tokom za čiju je izgradnju  općina Modrića, iz kapitalnog budžeta, uložila 75.000 KM. Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Jovan Mišić kazao je da je izgradnja ovoga kružnog raskrižja koja povezuje ulice Gavrila Principa, Berlinska, Vojvode Stepe Stepanovića i Trg Jovana Raškovića, završena 10 dana prije planiranog roka.

Izvođač radova, poduzeće “Balegem” Gradačac i općina Modriča dogovorili su izgradnju ovog kružnog toga za 45 dana, a radovi su privedeni kraju za svega 35 dana.

Kružni tok ima unutarnji radijus 16 metara, a prometna traka je široka osam metara i to je prvi kružni tok na prostoru općine Modriča.

Ovim kružnim raskrižjem bit će smanjene prometne gužve i povećana sigurnost prometa prema Rafineriji ulja Modriča, Gradskoj tržnici, Srednjoškolskom centru i sportskim terenima u Modriči.

Imajući u vidu povećanu prometnu gužvu na raskrižju regionalne ceste Modriča – Doboj i Modriča – Odžak, kao i raskrižja ulica Gavrila Prncipa i Dositeja Obradovića u centru grada, također će biti nužno izgraditi ovakva raskrižja koja će velim djelom rasteretiti promet na ovim mjestima.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak

modrica kruzni tok