Novo Selo
Typography

hrvatski_narodni_sabor_hnsDruga sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održana je danas u Mostaru, a raspravljalo se o definiranju osnova funkcioniranja Glavnog vijeća.

Kako je priopćeno je iz HNS-a BiH, na sjednici su imenovani voditelji odjela Glavnog vijeća HNS-a BiH, čiji je predsjednik dr Božo Ljubić. Za voditelja Odjela za pravna i ustavna pitanja imenovan je Bariša Čolak, za voditelja Odjela za financijska pitanja Dragan Vrankić,  za voditelja Odjela za gospodarska pitanja Damir Ljubić, a za voditelja Odjela za prostorno planiranje, građenje, infrastrukturu i komunikacije Rudo Vidović.

Također, za voditelja Odjela za međunarodna pitanja imenovan je Martin Raguž, za voditelja Odjela za znanost i obrazovanje Nevenko Herceg, za voditelja Odjela za kulturu, šport, medije i informiranje Ivan Baković, a za voditelja Odjela za socijalna pitanja, branitelje i organizacije civilnog društva Marina Pendeš.

Predsjedništvo HNS-a zadužilo je Glavno vijeće da do sljedeće sjednice Predsjedništva HNS-a predloži prijedlog programa rada, kao i prijedlog imena članova koji će popuniti odjele Glavnog vijeća HNS-a.

Predsjedništvo HNS-a BiH na sjednici je pozvalo visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da ukine "prijeporni nalog kojim je proglasio legalnom vlast u Federaciji BiH čime je doveden u pitanje ustavni poredak, funkcioniranje pravne države i ukupan legalitet i legitimitet posljednjih općih izbora kao temelja demokracije".

"Donositi privremene suspenzije državnih institucija (SIP) koje su proglašene ili nametnute od OHR-a je zabrinjavajuća poruka svima i što prije iz toga izađemo, dobit ćemo prigodu za normalne odnose u BiH.  Nadamo se da će gospodin Inzko žurno povući svoje odluke, dati šansu zakonu i Ustavu u BiH kako bi se moglo pristupiti konstituiranju Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i izboru izaslanika za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH", priopćeno je iz HNS-a BiH.(Fena)

Preuzeto sa: Dnevnik.ba