Odžak
Typography

U posljednjih mjesec dana koliko traje epidemija korone virusa sve je više onih koji ozbiljno razmišljaju o vlastitim i tuđim životima. Pisali smo o proizvodnji vizira, prvim BiH respiratorima proizvedenim u Gradačcu i sada je na red došla još jedna ideja mladih Odžačana.

Riječ je o tunelu za dezinficiranje koji su se mogli vidjeti u drugim susjednim općinama ali ne i u Odžaku. Stoga se nekoliko pojedinaca i vlasnika odžačkih poduzeća dogovorilo da i oni svome gradu izgrade jedan takav tunel.
Nije trebalo dugo čekati da se ideja mladog ekonomiste Damira Gavrić direktora Pims d.o.o. i Anesa Osmanović, vlasnika tiskarske firme "Reklame" i ostvari.

anes damir

Damir Gavrić direktora Pims d.o.o. i  Anes Osmanović, vlasnika tiskarske firme "Reklame"

Brzo su se dogovorili oko projekta i zajedničkim snagama krenuli u proizvodnju kako bi mogli pripomoći svojoj općini u zaštiti protiv zlobnoga virusa Covida 19.

I tako su danas 24.04.2020. godine su u Odžaku lokalno poduzeće Pims d.o.o., zanatska radnja Reklame i Metalprofit d.o.o. predali hvale vrijedan tunel za dezinfekciju načelniku općine Jakovu Ivankoviću i Civilnoj zaštiti Odžak.
Civilna zaštita Odžak je odmah donijela odluku da bi najbolja lokacija za tunel bila ulaz kod Doma zdravlja u Odžaku.

donatori

Poduzeća puno znače Odžaku

PIMS ELEKTRO OPREMA d.o.o sa sjedištem u Odžaku se od 2010. godine bavi proizvodnjom djelatnošću u ožičavanju, kabliranju i montiranju niskonaponskih elektro ormara koji se koriste u auto industriji i strojarskoj industriji dok se kompletan proizvodni asortiman izvozi na tržište Europske Unije.

pims

METALPROFIT d.o.o sa sjedištem u Odžaku se od 2014. godine bavi strojarskom obradom lima i metala te u svom proizvodnom pogonu proizvodi limena kućišta i ostale metalne i limene komponente. Svoj proizvodni asortiman plasiraju na domaćem kao i EU tržištu.

elektro ormarici

Ova dva poduzeća su smještena u nekadašnjem Vuntexu u Odžaku i danas zapošljavaju preko 200 zaposlenika, pretežno mlađe starosne dobi kao što su: bravari, zavarivači, CNC operatori, elektromonteri i NK radnici.

Njihovi se proizvodi često vide na gospodarskim sajmovima diljem BiH, a mladi uposlenici koji vole putovanja kolektivno obilaze Europske gradove, a nastupaju i na sportskim natjecanjima, a ne izostaju ni kolektivna druženja i proslave roditelja s mališanima za Novu godinu i slično.radnici pimsa

Radnici iz Pimsa

Za napomenuti je, da ova dva poduzeća rado pružaju mogućnost i stručnog rada kako svojim tako i srednjoškolcima iz drugih općina.

"Reklame" pouzdano poduzeće u Odžaku

Drugi sponzor gore navedenog tunela je zanatska radnja Reklame koja već 20 godina svojim radom zadovoljava sve vaše potrebe bilo da se radi o natpisima poduzeća, zidnih obloga ili tapeta, izradi zastavica i zastava, tiskanju na: folije, porculan, platno, cerade, pleksiglas, stiropor, kao i drugim materijalima, a u posljednje vrijeme izrađuju i zaštitne maske i pregradne Vizire za trgovine za zaštitu prodavača i klijenta kao i još puno, puno toga.

reklame

I na kraju proizvođači tunela koji je izrađen najmodernijom tehnologijom odžačkih poduzeća i koji je postavljen po odluci CZ Odžak na ulazu Doma zdravlja vesele se što su mogli učiniti nešto pozitivno u borbi protiv pandemije za svoj grad i svoju općinu te se nadaju da će uskoro virus Covid 19 biti zaustavljen i tunel biti nepotreban.

Hvala ovim dobrim mještanima koji u ovom teškom vremenu ne gledaju samo na profit i sebe već svojim idejama i radom štite i druge.

dom zdrvlja

Za Posavinu.org piše Mišo Perak