Odžak
Typography

Prvi glazbeni i uopće scenski događaji nakon Domovinskog rata u Odžaku bila su gostovanja HKD Napredak iz Novog Sarajeva. Ostali su zapamćeni pjevački nastupi Andrije Štefanića uz mandolinski orkestar i Profesorice Lidije Nikolić koja je ravnala mješovitim pjevačkim zborom.

Nastupali su nekoliko puta u kino dvorani raznim prigodama, ali se termin uoči Gospe pokazao najboljim. Za prvo Posavsko kolo koncert je organiziran na vratima odžačke crkve. Prvi na otvorenom i onda svake godine do sad.

posavsko_kolo_2017_4.jpg

Sinošnji koncert je nastavio tradiciju predstavljanja lokalnih skupina i nastupa velikih pjevačkih imena.

posavsko_kolo_2017_3.jpg

Prva je nastupila glazbena skupina Potočani koju vodi Juro Grgić. Nakon njih Sestre Nedić uz koje je svirao gitaru njihov otac Željko Nedić, moderator sinoćnjeg koncerta.

Zapažen nastup imao je mješoviti zbor Adoro iz Tolise. Oni su izveli bogat program duhovnih i svjetovnih pjesama među kijima je bila i jedna iz židovske glazbene tradicije. Zvijezda večeri je bio Kićo Slabinac.
On je svojim ukupnim nastupom, pjesmom i zabavljačkim sposobnostima odgovorio zašto je i nakon toliko godina i dalje kralj glazbene scene.

posavsko_kolo_2017_odzak_1.jpg

Vrijeme za koncert na otvorenom je bilo idealno, posjeta po običaju masovna, a doživljaj ugode izvanredan.

"Baš je bilo lijepo", kratko je prokomentirao događaj Jozo Lebić, Svilajac koji ne propušta s obitelji svake Gospe doći na Posavsko kolo.

posavsko_kolo_2017_2.jpg

posavsko_kolo_2017_5.jpg