Odžak
Typography

sastanci odzakODŽAK/Preostali, u nizu sastanaka koje je Načelnik općine, gospodin Hajrudin Hadžidedić, proteklog tjedna održao sa novoizabranim vijećnicima Općinskog vijeća Odžak i predsjednicima Općinskih odbora političkih stranaka koje su osvojile mandate u novom sazivu Vijeća, održani su u petak, 30.studenog o.g.

Prvi od spomenutih sastanaka održan je predstavnicima Stranke za Bosnu i Hercegovinu, gospodinom Nuhadom Garić i gospodinom Šefikom Ramčević, nakon čega je uslijedio sastanak sa vijećnicima SDP, Mujom Puzić i Mirsadom Ahmetović, te predstavnikom Općinskog odbora SDP, gospodinom Barhrijom Subašić.

Tijekom popodnevnih sati održan je zajednički sastanak sa gospodinom Jasminom Ahmetović, vijećnikom koji će u novom sazivu Vijeća predstavljati manjine na području općine Odžak i vijećnikom Narodne stranke radom za boljitak, gospodinom Željko Stanić, te čelnim ljudima ove stranke na općinskoj razini, gospodinom Markom Petrić i Pericom Petrić,
 
a potom i sastanci sa vijećnikom Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine, gospodinom Ivom Bilušić i članovima predsjedništva Općinskog odbora HSP BiH, gospodinom Dragom Hrnkaš i gospodinom Matom Filipović.
 
Slijedom utvrđenog plana, spomenuti sastanci su okončani sastankom Načelnika sa vijećnikom iz reda Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, gospodinom Senadom Ahmetović i predstavnicima ovog političkog subjekta, gospođicama Erminom Podgorić i Adinom Omićević.

Cilj ovih, kao i dosadašnjih sastanaka Načelnika i vijećnika novog saziva Vijeća, te rukovodstva političkih stranaka koje će u naredne četiri godine participirati u njemu, bio je međusobno upoznavanje, razmjena ideja, prijedloga, sugestija i mišljenja koja će rezultirati međusobnom suradnjom izvršne i zakonodavne vlasti na općinskoj razini.


Kao i protekli, i sastanci održani u petak, nakon srdačne dobrodošlice i čestitanja, započeli su Načelnikovim izlaganjima o postojećem stanju u pojedinom sferama na lokalnoj razini, prezentaciji koncepcije budućeg zalaganja i rada, vizijom za budućnost ali i problemima koji se očekuju na tom putu.

Tijekom sastanaka Načelnik je više puta istaknuo osobnu spremnost na zakonito, transparentno i javno djelovanje, oslobođeno bilo kakvih predrasuda, te pozvao vijećnike da kod donošenja odluka u Vijeću imaju na umu dobrobit svih građana naše lokalne zajednice, neovisno o vjerskoj ili političkoj pripadnosti. U tom kontekstu, između ostalog je naglasio:

„Ako razum ima snažnu dimenziju moralnosti, on će biti pokretačka snaga koja će nas poticati da djelujemo kvalitetno, moralno i za opće dobro zajednice i društva u cjelini. Drugim riječima, ako je odluka čin razuma, a razum mehanizam iz kojega čovjek djeluje, tako razum mora imati onu snažnu moralnu dimenziju koja će ga obilježavati.

Časno je, naime, sudjelovati u političkom životu. Politika skrbi za opće dobro pa je časna i prijeko potrebna u služenju zajednici. Stoga lokalna vlast, bilo izvršna bilo zakonodavna, treba ohrabriti sve koji imaju sposobnosti i dara, posebice mlade, da se odvažno posvete izgradnji lokalne zajednice po mjeri čovjeka. Vjerujem da ćemo takvim zalaganjima okrenuti novu stranicu naše, odžačke općine“.

 Izražavajući podršku Načelniku, svi sudionicu održanih sastanaka obećali su svestrana zalaganja za iznalaženje političkog kompromisa koji će rezultirati dobrobiti cijele lokalne zajednice, čime je jedino moguće opravdati ukazano im povjerenje građana.

Preuzeto sa službene stranice općine Ožak, autor, Marinka Pranjić