Odžak
Typography

Predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr Dragan Čović posjetio je općinu Odžak. Tom prigodom je održao radni sastanak s općinskim odborom HDZ BiH na kojemu ga je predsjednik Ilija Ilić upoznao s rezultatima nedavnih lokalnih izbora u ovoj općini.

Ilić je zahvalio predsjedniku Čoviću i vrhu HDZ na potpori bez koje ne bi bio ostavren željeni rezultat odnosno povratak funkcije načelnika općine. Dr Čović je sa svoje strane čestitao na postignutom rezultatu i izrazio očekivanje da će ubrzo doći do formiranja kvalitetne većine u općinskom vijeću kako bi se što skorije realizirala sva obećanja izrečena tijekom predizborne kampanje.

dragan covic jakov ivankovic odzak 1

Nakon toga je načelniku Jakovu Ivankoviću u prvi radni posjet došao član predsjedništva BiH gospodin Dragan Čović. U kraćem, ali sadržajnom razgrovoru sudionici ovoga sastanka su razmijenili mišljenja o aktualnom trenutku općine Odžak i prioritetima koje u skoro vrijeme treba realizirati.

Načelnik općine Ivanković je zahvalio članu predsjedništva BiH, gospodinu dr Čoviću na posjeti i izrazio očekivanje potpore općini Odžak sa svih razina vlastiu BiH. Pri tome je istaknuo da općina Odžak zbog svoje buduće prometne pozicioniranosti postaje privlačna sredina za različite ulagače, te je za očekivati i značajan porast novih radnih mjesta na ovom prostoru. Pored uređenja infrastrukture u samam Odžaku, među vrh prioriteta novi načelnik je stavio i položaj sela i poljoprivrede.

Član predsjedništva BiH, dr Dragan Čović je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je na čelo općine Odžak došao mlad i perspektivan načelnik, od koga očekuje da svojim radom i zalaganjem omogući ostanak, osobito mladih ljudi na ovom prostoru, ali i da stvara preduvjete za povratak onih koji se iz inozemstva žele vratiti na prostor općine Odžak. Za ovakav pristup i ove ciljeve načelnik Ivanković će imati svu našu potporu zaključio je u svojoj izjavi za medije dr Čović.