Odžak
Typography

Poštovani čitatelji, izuzetna nam je čast da Vas možemo obavijestiti kako Vas Lokalni tim Odžaka Asocijacije srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) poziva da se pridružite Socijalnom danu! Donosimo vam pozitivne I uzbudljive vijesti! Socijalni dan se vraća, a upravo VI možete biti dio ove velike priče, kako za naš ASuBiH, tako i za srednjoškolce širom BiH!

Na Socijalni dan srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se s osnovnim radnim procesima. Na ovaj način, oni pomažu vršnjacima da realiziraju svoje ideje, dok im odlazak na radno mjesto doprinesi donošenju odluke o njihovom budućem zanimanju. Škole omogućavaju svojim učenicima određeni vid praktične nastave, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoga grada, koji su snaga i moć današnjeg društva.

srednjoskolci1

Socijalni dan ima nevjerojatne učinke:

Povezuje poslodavce i potencijalne buduće zaposlenike
Uči srednjoškolce radnoj etici i odgovornosti
Promovira pozitivne primjere uspješnih firmi
Poboljšava status srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni I Hercegovini s ponosom poziva Vašu kompaniju da 15. listopada otvori svoja vrata srednjoškolcima I postane partner u implementaciji Socijalnog dana 2021. Nadamo se da ćete uvidjeti važnost našeg projekta I podržati nas, te dati priliku srednjoškolcima da grade sebe, svoja znanja I vještine. Način na koji to možete uraditi jeste da obezbijedite radna mjesta srednjoškolcima vašeg grada kako bi oni proveli 8 sati radeći, te potencijalno zaradili svoje prve dnevnice u minimalnom iznosu od 20,00 KM.

Prethodnih godina implementacije projekta imali smo priliku surađivati s mnogima, te smo dobili podršku i od mnogih institucija i organa lokalnih uprava, a na državnom nivou od Sparkasse Bank, trgovačkog lanca Bingo i Crvena jabuka market.

Puni spisak partnera u posljednjoj godini implementacije projekta možete pogledati na sljedećem linku: Spisak-poduzeća-2019.

Srednjoškolci zarađen novac doniraju u Fond Socijalnog dana, te na taj način podržavaju realizaciju ideja svojih vršnjaka širom Bosne I Hercegovine. Zadovoljstvo nam je istaći da je u periodu od 2016. godine do danas kroz Fond podržano više od 80 srednjoškolskih projekata!

ASuBiH je do sada implementirao četiri Socijalna dana! U posljednjoj godini implementacije radilo je 2094 srednjoškolaca/ki koji su stekli svoje praktično iskustvo u preko 892 poduzeća, te time osigurali sredstva u iznosu od 30.500 KM za Fond Socijalnog dana.

srednjoskolci

Ambicije za ovogodišnji Socijalni dan su još veće, gdje ćemo uz pomoć društveno odgovornih kompanija učiniti ga najboljim do sada!

Asocijacija srednjoškolaca u BiH (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja se kroz svoje aktivnosti i projekte zalaže za poboljšanje statusa srednjoškolaca u BiH, s ciljem da se stvore bolji uvjeti obrazovanja u našoj državi i međusobno povežu srednjoškolci. ASuBiH radi na principu lokalnih timova te trenutno okuplja timove u 65 lokalnih zajednica, širom BiH, s više od 1600 članova i članica, čiji se broj stalno povećava.
Mi, srednjoškolci, smo prepoznali vaš medij kao nekog tko je do sada podržavao rad srednjoškolaca i mladih ljudi, te bismo cijenili ukoliko biste medijski podržali i ovaj projekt! Promocijom ovog projekta dajete svoj doprinos u poboljšanju statusa srednjoškolaca, ali i općenito svih mladih kao jedne od najvažnijih kategorija našeg društva.

S poštovanjem,
Julia Zečević.
PR-menadžerica LT Odžak Asocijacije srednjoškolaca u BiH
E-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Broj telefona: +387 63 845 187

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini
Асоцијација средњошколаца у Босни и Херцеговини
Mula Mustafe Bašeskije 7, T/F: + 387 33 205 850
71000, Sarajevo This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Bosna i Hercegovina www.asubih.ba