Oštra Luka
Typography

01OŠTRA LUKA-Predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskoga rata sa područja ŽP, predstavnici županijske, općinske i mjesne vlasti, vojske, policije, stranačka izaslanstva kao i gosti iz Županje i Kutine položili su 19. srpnja vijence u Oštroj Luki ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima u Domovinskome ratu.

Povodom 20. obljetnice „Boja na Galića“ održana je sveta misa zadušnica koju je predvodio vlč. Ilija Marković. Nakon polaganja vijenaca ispred Spomen obilježja u središtu mjesta održan je i malonogometni turnir na nogometnom igralištu u Oštroj Luki.


-Najmanje što u ovom trenutku možemo napraviti jeste sjetiti se poginulih koji su dali nesebično najvrjednije za slobodu – svoje živote. Moramo se upravo na ovakve datume sjetiti i invalida Domovinskoga rata koji su dijelove tijela ugradili u slobodu a moramo se sjetiti i živih branitelja koji su preko tisuću dana proveli u rovovima braneći pravo na svoje ognjište, kazao je uz ostalo Josip Pejić koji se nazočnima obratio u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata, ogranak Oštra Luka.

Pjesme na tematiku domoljublja u prigodnom trenutku nakon polaganja vijenaca pročitala je Paulina Topić učenica VII razreda OŠ Stjepana Radić.02

Preuzeto sa: Službene st03anice Ž04P0506