Oštra Luka
Typography

skola nogometaU programu 200 djece iz Orašja, Šamca i Tešnja       

ORAŠJE - Danska škola nogometa na stadionu NK „19 srpanj“ u Oštroj Luki (općina Orašje) okupila je oko 200 dječaka i djevojčica najmlađeg uzrasta iz općina Orašje, Šamac i Tešanj.

Školu je službeno otvorio ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa u Vladi Županije Posavske Ivo Jelušić.Prigodne je riječi uputio i instruktor škole Tunjo Damjanović.

Danska škola nogometa ove će godini trajati ukupno pet dana a održat će se u Šamcu, Oštroj Luki i Orašju. Ministar Ivo Jelušić poželio je djeci uspješno natjecanje u kojima su rezultati u drugom planu a druženje i zabava prioritet. Ovakvim načinom kroz igru, natjecanja i zabavu djeca najmlađeg uzrasta uče se toleranciji, istaknuo je ministar. Zahvalio s trenerima te instruktorima na volonterskom angažiranju naglasivši kako ministarstvo pruža potporu takvim programima i svesrdno pomaže ideju zajedništva među djecom.

Orašje je od samog početka uz ovu školu i njen zaštitni znak, istaknuo je Tunjo Damjanović, instruktor Danske škole nogometa od njenog osnivanja.  - Kroz Dansku školu nogometa nastoji se promicati druženje, povezivanje, otkivati i pratiti nogometne talente širom BiH. Natjecanje je u funkciji druženja i zabave a Orašje je od samog početka prihvatilo i organizira ovu vrstu sportskog druženja, istaknuo je Damjanović.

 

Preuzeto sa: Službene stranice ŽP