Pećnik
Typography

Cijenjeni posjetitelji portala, izuzetna mi je čast da vam mogu predstaviti jednu  knjigu našeg dugogodišnjeg suradnika i susjeda iz Pećnika Ante Aničić. Riječ je o sažetoj povijesti župe Pećnik, popisu svećenika s fotografijama, te fotografijama o stradanju crkve u Domovinskom ratu kao i popisu stradalnika u Domovinskom i drugom Svjetskom ratu do izgradnje i otvaranja spomenika stradalnicima Domovinskog rata i još puno toga.

anto ancic pecnik

Nakon dužeg vremena i razmišljanja Anto se odlučio da krene u ovaj projekt u koji je utkao dosta sati rada i ne prespavanih noćiju.

Uvidjevši da rodnom mjestu to ne dostaje i da nitko drugi o tome ne razmišlja osjetio je potrebu i veliku želju da to ostvari. Stoga je krenuo u prikupljanje povijesnog materijala o Pećniku kako bi s time odao počast i zahvalnost župljanima župe Pećnik, svim poginulim i stradalim u proteklim ratovima i da to ostane zapisano i da se ' ne zaboravi.

Knjiga je tiskana u Tvrdom uvezu u boji je i na finom papiru.

Knjiga se može nabaviti kod Ivice Kajinić u Pećniku na Mobitel :00387-65-176-132 ili u inbox.
 
Cijena knjige je 40 KM a sav prihod od prodaje knjige ići će u humanitarne svrhe u Pećniku i za njihove potrebite, a svima koji su financijski pomogli da se knjiga tiska i ugleda svjetlo dana autor se srdačno zahvaljuje.

Za Posavinu.org piše Mišo Perak

 anto ancic pecnik1