Posavina
Typography
Na sinoćnjem predizbornom skupu HDZ-a BiH, održanom u Odžaku,  prisutnima se u ime domaćina prvo  obratio aktualni ministar u županijskoj vladi i kandidat na listi za predstavnički  dom Parlamenta Federacije, Darko Kasap.
F54E5563 05C4 4E8C A893 8B39B60BBBD2U pozdravom govoru  izrazio je zadovoljstvo odzivom članova i simpatizera HDZ-a BiH,  što - kako je istaknuo - pokazuje zajedništvo, koje se i u dosadašnjim izbornim ciklusima pokazalo točnim. Zajedništvo je i garancija i ostanak i opstanak Hrvata na ovom području i u cijeloj BiH. U svom obraćanju  rekao je da je  kao ministar  dao svoj doprinos u donošenju i realizaciji razvojnih mjera u županiji. Napomenuo je da su u temeljnom ogranku HDZ-a BiH odlučili da sav predviđeni novac za tiskanje  propagandnog materijala poklone udrugama Kući nade i Neuron kako bi im i na taj način pomogli u njihovom radu. U budućnosti je u Odžaku potrebno izgraditi jedan Hrvatski dom gdje bi se Hrvati mogli okupljati i tako lakše djelovati u svom radu, kazao je Kasap. Istaknuo je  da se i dosad zalagao za razvoj naših sela kako bi i ona imala infrastrukturu i stvorili uvjeti za ugodan život građana. Pozvao je još jednom na zajedništvo.

Načelnik odžačke općine Jakov Ivanković također se obratio prisutnima govoreći   o značaju izbora predstavnika svoga naroda na odgovornim funkcijama na svim razinama vlasti. U Odžaku se realizira nekoliko velikih projekata. Da bi se i u budućnosti nastavio takav trend potrebno je imati svoje predstavnike  u vladama,  a to su ovi ljudi pred vama, rekao je načelnik Ivanković. On je istakao važnost izlaska na predstojeće izbore i glasovanja za kandidate HDZ-a BiH koji će svojim zalaganjima učiniti sve da se poboljša stanje općine,  a time i ostanak i opstanak Hrvata. Ne dozvolimo cijepanje hrvatskih glasova jer kao najmalobrojniji narod to si ne smijemo dopustiti i igrati se sudbinom. HDZ BiH ima snagu da se izbori za svoj narod- istaknuo je Ivanković.

Predsjednik općinske  organizacije HDZ-a BiH i kandidat na županijskoj listi Ilija Ilić napomenuo je da su Hrvati Odžaka  opravdali slogan Hrvatsko zajedništvo  prije dvije godine ponovnim izborom načelnika općine iz reda hrvatskog naroda. On smatra da se i na  predstojećim izborima mora pokazati zajedništvo tijekom  izbora na sve četiri razine vlasti i povjerenje  dati odžačkim predstavnicima HDZ-a BiH. Veoma je važno da što više naših kandidata bude izabrano na svim razinama vlasti i na taj način stvorimo uvjete da se naši predstavnici bore za izgradnju i realizaciju planiranih projekata u općini. Kao ozbiljna stranka imamo kandidate na svim razinama i oni su ono najbolje što je stranka iznjedrila. Pozovite svoju rodbinu i prijatelje da izađu u što većem broju na birališta kako bi izabrali hrvatskog člana Predsjedništva i što više zastupnika na svim razinama vlasti, rekao je Ilić.

Skup je pozdravila i prisutnima se obratila aktualna ministrica i kandidatkinja na županijskoj listi Nada Ćulap. U svom nadahnutom govoru ona je zamolila građane da pomognu i podrže zajedništvo za koje se HDZ BiH bori. Istaknula je da je temeljni ogranak te stranke  ostao uvijek na istom puta. Sve obećano prije četiri godine je ispunjeno. Poslije mnogo godina županijska vlada je donijela Zakon o dječjem doplatku koji je najveći u BiH iako je Posavska Županija najmanja, a povećane su  i naknade i razdoblje primanja naknada neuposlenim majkama. Mladima nastojimo stvoriti okruženje i uvjete života kako bi se vraćali, a ne odlazili. Nadamo se da će sve što stoji pred nama: završetak gradnje mosta, auto ceste i carinskog terminala, biti realizirano u idućem  mandatu kao i završetak vodovoda u Potočanima i Jošavi koji je započet 2015. godine. Ponosni smo što će Vrbovac ubrzo  dobiti svoju vodu. Aktivnosti će biti nastavljene i u drugim selima naše općine kako ni jedno selo niti naselje ne bi bilo  zapostavljeno. Vlada je pomagala i ugroženim obiteljima, prijevozu učenika i svemu drugom što je bilo potrebno. Nadam se da ćete prepoznati snagu stranke, koja je bila i u dobru i u zlu s vama svih ovih godina i da sedmog listopada date povjerenje našim kandidatima kako bi svi postavljeni planovi i projekti bili realizirani. Svoje glasove moramo usmjeriti na jedno mjesto jer jaki smo onoliko koliko budemo imali svojih predstavnika u pojedinim tijelima vlasti. Dragan Čović je čovjek koji je okrenuo javnost na našu stranu i zato dajte mu svoj glas kako bi nastavio posao koji je započeo, ne dozvolite da nam drugi izaberu predstavnika u Predsjedništvu BiH, nekog tko ni na karti ne zna pokazati gdje je Općina Odžak. Izaberimo našeg počasnog građanina Dragana Čovića koji je započeo put k Europskoj uniji i koji će nas do nje dovesti“ poručila  je ministrica Ćulap. 

Mijo Matanović - nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, rekao je da je HDZ BiH obišao sve mjesne zajednice i temeljne ogranke na općini i ispričali priču koja ima smisla. Matanović se nada da će dobiti povjerenje glasača, a on će to uzvratiti na dobrobit cijeloj  zajednici. "Naša dužnost i obveza je i prema našim branuteljima koji su se u ratu borili da bismo mi nastaviti političku borbu. Glasujmo za sve odžačke kandidate na listama  i člana državnog Predsjedništva iz reda HDZ-a BiH Dragana Čovića, jer samo on može popraviti sve negativne procese usmjerene prema Hrvatima BiH." - poručio je Matanović.