16
Mon, Sep
12 New Articles

Posavina
Typography

MATO ROŠIĆ PRODAO MANDAT ZA NEVJEROVATNIH 120 000KM, ULAZI SRBIN ANĐELKO STOJANOVIĆ SA 0 preferencijalnih srpskih glasova.

Poštovani građani, žitelji Županije Posavske, vi čestiti ljudi radnici dobrog srca vi Hrvati, Srbi, Bošnjaci i svi ostali koji imate dobre čestite namjere na suživot i međusobnu toleranciju. Posebno sa " osobnim štovanjem" vama glasačima Posavske stranke, prevarenim i čestitim ljudima.


- Imam moralnu, ljudsku i nadasve emocionalnu obavezu da vam saopštim da ovih dana ponovo naše krajeve posjećuju Lijanovićevi nakupci sa punim torbama para. Našli su plodno tlo u Posavskoj stranci i u imenima zastupnika sada već bivšeg Mate Rošića i predsjednika te jadne i neprincipijalne stranke pod nazivom Posavska stranka. Naime kao što ste i upoznati preletači iz HDZ 1990 ove godine su se našli na listi Posavske stranke i uz kriminalne radnje i krađe ličnih karata koje završavaju kao dopisni glasovi osvajaju mandate u Posavskoj stranci i tako izigraju Ninoslava Sušilovića i njegovog jataka Anđelka Stojanovića da obojica dobiju mandate. Tako bi jedan bio zaštitnik i predstavnik srpskog naroda iz posavine a drugi tako željeni i dugo očekivani zastupnik u skupštini Županije Posavske. Kako su im nakane u tom svom planu propale odlučili su se na kupovinu devedesetkinih preletača. Uz lijanovićeve torbe para Mato Rošić podnosi ostavku u skupštini i postaje teži za nevjerovatno velikih 120 000KM i time izigrao prije svega svoj narod a potom svoje glasače a onda i nanio još jednu bol srpskom narodu kojeg će ovaj put predstavljati brat Anđelko srbin. Ništa tu možda nebi bilo čudno, osim tih para, da Anđelko nije izabran sasvim drugim glasovima samo ne srpskim. Tako on na primjer u Donjoj Mahali dobiva 85 glasova i ako je po popisu iz 2013 tamo svega 6 srba, Matići 55 glasova a svega 4 srbina se izjasnila da žive, Tolisa 32 glasa a 4 srbina po popisnici. Ono što je još nevjerovatnije u najvećem povratničkom mjestu srpske nacionalnosti u ovoj županiji u Novom Gradu u što sumnjam da on uopšte zna gde je to, srbin Anđelko dobiva 0 glasova a po popisu 225 srba.

Mogao bih ovako još dugo.

- Takođe Srpska Lista na ovim izborima sa svojih 16 kandidata srpske nacionalnosti je dobila 390 glasova i nije prešla cenzus,i nema legitimnog i legalnog predstavnika u skupštini. Ali ono što se najgore može desiti jednom narodu jeste da ga predstavlja neko ko nema legitimitet a ja vjerujem ni legalitet.

- No međutim fokus treba da se baci na Posavsku stranku i njenu neprincipijalnost, okrutnost prema svojim biračima, željom i halapljivoćšu za parama i vlašću. Posavska stranka sa do sada svoja dva zastupnika u skupštini Županije Posavske djeluje i radi u klubu zajedno sa SDA, dok je u opštini Domaljevac - Šamac zajedno u vlasti sa HDZ om. U opštini Odžak njihov vijećnik je opozicija zajedno sa SDP om i SBB om. Dakle postavlja se pitanje koga to i šta to predstavlja Posavska stranka koje narode i koje glasače, koje interese i koje opštine, izuzev ne same sebe i svoje interese.

- Inače Anđelko već sada novo izabrani delekat ispred srpskog naroda iz posavskog kantona će djelovati i raditi po " naputku " Lijanovića u klubu LS BiH i zajedno sa SDP om im je cilj opstruiranje i uspostava vlasti u FBiH.

- Takođe ovom prilikom pozivam CIK, SIP u i sve ostale institucije da se pozabave kupovinom i prodajeom ovog mandata, a ja im stojim na raspolaganju za bilo kakve dodatne informacije. Takođe poziv Anđelka Stojanovića neka dođe u Novi Grad, D.Dubicu, Lepnicu,Brvnik,Trnjak Gornji Svilaj, mjesta gde su nastanjeni srbi da se uvjeri kako žive i da razmisli dobro o predstavljanju ovog naroda. Takođe ga pozivam kod Oca Jove u Orašje ili kod Oca Nenada u Novi Grad ili kod Oca Zorana u Brvnik, na badnje veče u Dubici i na kumstvo u Lepnicu.

Predsjednik O.O.SNSD a i predsjednik " Srpskog građanskog udruženja - Posavina " 

Damir Ivetić