Potočani
Typography

U Potočanima je održani predizborni sastanak HDZ BiH na kome su kndidati i dužnosnici predvođeni predsjednikom općinske organizacije Ilijom Ilićem predstavili svoj program za naredne lokalne izbore u Odžaku. Domaćini na ovom sastanku su podsjetili kako su nezadovoljni dosadašnjom općinskom vlašću zbog neispunjavanja obaveza koje je aktualni načelnik preuzeo u svom mandatu.

Jedini sportski i društveni događaj u Potočanima je odbojkaški turnir koji se održava svake godine koncem sedmoga mjeseca. Aktualni načelnik nije ni na koji način podupro ovu manifestaciju pravdajući to time što je turnir dobio pomoć od Županije. Druga mnogo važnija stvar i tema o kojo se u Potočanima govorilo bila je izgradnja vodovoda.

Kandidat za načelnika Jakov Ivanković je upoznao okupljene kako je izgradnja vodovoda krenula tek nakon što se u cijelu priču uključio Program za razvoj ujedinjenih nacija, UNDP i nakon što je Županija iz svoga proračuna osigurala potrebna sredstva, tako da se iz svega toga jasno vidi kako je potrebno imati svoga načelnika da bi se rješavali stvarni problemi mještana Potočana. Ivanković je na skupu u Potočanima kazao kako je za budući razvoj Odžaka nužno ishoditi pravo lokalne zajednice da sudjeluje u izgradnji, ali i kasnijem korištenju terminala na graničnom prijelazu Svilaj. Zaprepašćujuća je pasivnost aktualnog načelnika i općinske administracije kada je ova razvojna prilika u pitanju. HDZ BiH će odmah nakon izbora sa svojim novim načelnikom učiniti sve da općina Odžak dobije tu poslovnu prilku, a ne da se iz Sarajeva određuje tko će raditi na terminalu i da se novac ostvaren u Odžaku odliva u neke druge krajeve. Ako Domaljevac i Šamac koriste te sadržaje danas, ako isto čini Orašje i druge granične općine, onda to pravo svako pripada i Odžaku.

Nositelj liste za općinsko vijeće Anto Jurišić je govorio o opasnosti od rasipanja glasova. Naročita opasnost prijeti kod izbora načelnika, a ništa manje nije važan ni izbor vijećnika u općinsko vijeće. Jurišić je pozvao članstvo i simpatizere HDZ BiH da dodatno pozovu sve Potočance da izađu na izbore i daju glas sigurnim izbornim pobjednicima odnosno HDZ-u BiH. Iz Potočana glas za sebe i HDZ traže Danica Ilić i Marko Grgić.