Ravne
Typography

dobrodosli u hbU noći sa subote na nedjelju nepoznati počinitelji postavili su na ulazu u područje hrvatske općine Soli i hrvatske općine Ravne Brčko velike table dobrodošlice na kojima piše „DOBRODOŠLI U HERCEG-BOSNU SOLI“ i „DOBRODOŠLI U HERCEG BOSNU RAVNE BRČKO“.

Tabla „Dobrodošli u Soli“ postavljena je uz cestu Sarajevo- Tuzla kod grada Živinica, točnije na ulazu u područje župe Ljubače/Morančani, a tabla s natpisom „Dobrodošli u Herceg Bosnu Ravne Brčko“ postavljena je uz cestu Tuzla – Orašje u blizini grada Srebrenika, točnije kod Stoglava.
Table dobrodošlice postavljene uz cestu veličine su 15x10 metara i bit će vidljive čak i slijepcima kao što su Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić koji će sutra na putu za Brčko, na sastanak s legitimnim predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda, proći ovom cestom. Tabla „Dobrodošli u Herceg Bosnu Ravne Brčko“ postavljena je i kod Lončara uz cestu kojom će proći Mladen Bosić i Milorad Dodik.

Kako doznajemo, u strahu da ne izgube fotelje i naklonost begova i voždova, pojednini „hrvatski“ političari potpomognuti s par fratara (daidži) iz obližnjih samostana i župa, pokušali su nasilno ukloniti table prije nego ih primijete Lagumdžija, Tihić, Bosić i Dodik. Ali, kako doznajemo od dobro obaviještenog izvora, ove rušilačke namjere pojedinih „hrvatskih“ političara i daidži su osujećene a rušitelji su od nepoznatih počinitelja, narodski rečeno, dobili po pički. Njihova daljnja sudbina nije poznata.

Blago onima koji povjerovaše!

Bogumil Nikolov / www.posavski-obzor.info