Vrbovac
Typography

HDZ BiH je na prostoru općine Odžak nastavio predizbornu kampanju sastancima u Vrbovcu i u Jošavi. Kao što se i očekivalo dominantna tema u oba ova sela je bila komunalna infrastruktura, odnosno izgradnja vodovoda. O ovom problemu se već dugo priča, a prema onome što se sinoć moglo čuti na pragu je rješenje.

Naime ovih dana se očekuje raspisivanje javnog poziva za izgradnju prve faze vodovoda Potočani-Vrbovac. Nositelj aktivnosti će biti UNDP-i, odnosno Program za razvoj ujedinjenih naroda. Pored njih u projektu će se kao suufinancijeri pojaviti općina Odžak i Vlada Županije Posavske. Kandidat za načelnika Jakov Ivanković je izrazio svoje nezadovoljstvo činjenicom da aktualni načelnik ovaj projekat nije uvrstio na listu kojom su kandidirani projekti kod Federalnog ministarstva za raseljene izbjegle, nego je prioritet dao sanaciji Bosanske ulice u Odžaku. Iz ovoga se da lako zaključiti kako je važno imati svog načelnika, rekao je između ostalog Ivanković

Prije početka sastanka u Jošavi, kod spomenika poginulih branitelja položeno je cvijeće i zapaljena svijeća. Jošavci na poseban način narednog vikenda obilježavaju memorijalni dan za svoje poginule branitelje te je ovo bila prigoda da se progovori i o statusu braniteljske populacije uopće. Nositelj liste za općinsko vijeće Anto Jurišić je pozvao sve okupljene da izađu na naredne izbore i daruju svoje povjerenje kandidatima s liste HDZ BiH. U ime Vrbovčana glas za HDZ BiH traže Šimo Vranjić i Dragan Guberac, a iz Jošave je na listu HDZ BiH stavljen Ivan Božić.

Budući je u tijeku i kampanja za Hrvatski sabor na oba ova sastanka bila je i kandidatkinja za jedanaestu izbornu jedinicu Ružica Šapina. Svi oni koji imaju pravo glasa, odnosno dvojno državljanstvo moći će autobusom organizirano u nedjelju ići u Tuzlu gdje je najbliže glasačko mjesto za izbore u Republici Hrvatskoj.

 

 

HDZ Posavina vrbovac josava 01

 

HDZ Posavina vrbovac josava 02

HDZ Posavina vrbovac josava 03

HDZ Posavina vrbovac josava 04

HDZ Posavina vrbovac josava 06