Zanimljivosti
Typography

zelatinAko patite od udružene boli u leđima, zglobovima, nogama i vratu dat ćemo vam ovaj recept koji će pomoći da ublažite bolove, i ojačate kosti.

Kupite 150 gr jestive želatine, možete je pronaći u bilo kojoj trgovini. U večernjim satima pomiješajte pune dvije žlice želatine (5 gr), sa četvrtinom čaše hladne vode, i ostavite da prenoći van hladnjaka. Želatina će se pretvoriti u žele.

Ujutro popijte smjesu tako što ćete je pomiješati s nečim što vama najbolje odgovara (na primjer  sok, mlijeko, jogurt, čaj i slično).

Želatina pomaže kod udruženih bolova u leđima, zglobovima, nogama i vratu, i nakon nedjelju dana ovog tretmana, stanje će se značajno popraviti.

Tretman bi trebao trajati mjesec dana, i nakon pola godine ponoviti opet. Na ovaj način ćete vratiti prirodno “podmazivanje” zglobova.

Možda imate sumnje dok čitate tekst, ali mnogo je bolje da pokušate da ovim “primitivnim” metodama ublažavanja bolova nego da postajete farmaceutski rob misleći da je jedimo rješenje tablete protiv bolova.

Zašto je želatina tako dobra za zglobove?

Želatin je proizvod prirodnog porijekla. Dobija se procesima prerade kostiju, tkiva i hrskavica krupne rogate stoke. Prolin i hidroksiprolina su moćne aminokiseline, koje se nalaze u želatini, a koje stimuliraju rast i poboljšavaju strukturu vezivnog tkiva, što je neophodna u liječenju slabih zglobova i kostiju.

Želatina je visoko kvalitetan lijek i pruža širok spektar zdravstvenih prednosti:

– Jača zglobova i srca
– Pojačava metabolizam
– Poboljšava mentalne sposobnosti
– Poboljšava ten
– Pruža elastičnost, jača tetive i ligamenti
– Sprečava osteoporozu i osteoartritis
– Poboljšava kožu i strukturu kose
– Moćan učinak u liječenju displazije

Ovaj tretman će eliminirati bol i ukočenost u roku od 7 dana. U mjesec dana osjećat ćete se puno bolje, a bol će u potpunosti nestati.

Izvor: lijekizprirode.com